Schriftroof

[Even een blogpost van mijn goede vriend Richard Kroes, die ik dermate belangrijk vind dat ik die graag met u deel.]

Apoftegma

Volgens onbevestigde berichten zouden in Jemen, in de hoofdstad Sana’a, oude koranmanuscripten zijn gestolen, waaronder één van circa 1300 jaar oud. Tot vandaag kan ik er maar drie nieuwsberichten over vinden, één van de Ahlul Bayt News Agency, één van the Voice of Russia en één van National Yemen. Niet bepaald bronnen waar je je wereldnieuws vandaan haalt. Maar als het klopt wat hier wordt bericht, dan zou dat wereldnieuws moeten zijn. Nieuws dat vergelijkbaar is met de diefstal van een originele Gutenberg-bijbel of een fors deel van de Dode Zeerollen.

De koran kon pas in zijn definitieve vorm worden opgeschreven nadat Mohammed was overleden. Zolang hij nog in leven was, kwamen er immers steeds teksten bij. De profeet overleed in 632 en dat wil zeggen dat de koran dit jaar op zijn hoogst 1381 jaar oud is. Een koran van circa 1300 jaar oud behoort dus tot de…

View original post 568 woorden meer

4 gedachtes over “Schriftroof

  1. Willem

    Hier en daar al eens iets over gehoord. Omdat het de hele Islam zou kunnen schaden is het niet ondenkbaar dat ze daarom ‘gestolen’ zijn.

  2. MNb

    Willem’s gedachte was ook de eerste die bij mij opkwam: fundies die hier politiek belang bij denken te hebben.

Reacties zijn gesloten.