Designboutique

Pepernoten worden traditioneel leverbaar in de komkommertijd, 1 augustus, en verdwijnen weer uit het schap op de sterfdag van Sint-Nicolaas, 6 december. Dat betekent dat we het 206 dagen per jaar zonder moeten stellen. Eens in de vier jaar zelfs 207.

Groot was dus mijn vreugde toen ik hoorde dat in de Amsterdamse Van Woustraat een pepernotenwinkel was geopend. Voortaan leken de culinaire basisrechten gegarandeerd, het hele jaar door. Omdat ik naar Libanon afreis en omdat het wel zo beleefd is cadeautjes voor je vrienden mee te nemen, fietste ik er dus naartoe. Enthousiast.

Bergen pepernoten, diverse smaken. Redelijk wat klanten, zodat ik even moest wachten op drie jonge vrouwen die voor me werden geholpen. Ze maakten een praatje met degene achter de kassa, die uitleg gaf: “Dit is geen pop-up-shop, het is een conceptboutique.”

Het was dat ik niet met lege handen naar Libanon kon afreizen, maar ik zou anders zijn weggelopen.

In de zak jij. De roe. Naar Spanje.

Met je conceptboutique.

Deel dit:

3 gedachtes over “Designboutique

  1. Frans

    Hartje Haarlem heeft nu ook zo’n zaak. Een pijpenla met heel veel stalen rekken met wel 35 soorten gebakken nootjes. Vlak naast een zaak vol met vitamines in wel duizend soorten. Ook heel raar. Volgens de website van Van Delft zijn pepernoten de volkse term voor kruidnoten.

Reacties zijn gesloten.