(Reclame)

Kijk, het zit dus zo. Ik probeer werk te doen dat ik belangrijk vind: uitleg geven over de Oudheid en over oudheidkunde. Deze blog is daarvan een voorbeeld. De website LiviusOrg is een ander voorbeeld. Vorige week zat ik in Frankrijk te werken aan een nieuw boek, dat een staalkaart biedt van waar de wetenschappelijke vernieuwing op dit moment zit. Dus over zaken als digitale paleografie en LIDAR, over artificiële intelligentie en over de manier waarop de DNA-revolutie de uitleg van teksten verandert.

Geld verdienen om te kunnen werken

Mijn probleem is dat ik, zoals iedereen, weleens moet betalen voor zaken als eten, huur, gas of treinkaartjes. Ik moet dus geld verdienen. Bij veel mensen vallen “geld verdienen” en “werk” samen maar dat is bij mij niet zo. Geld verdienen is een voorwaarde om te kunnen werken. U voelt al aankomen waar dit stukje heen gaat: ik heb geld nodig.

Maakt u zich geen zorgen: dit keer geen collecte, zoals ik weleens eerder heb gedaan. Ik vestig uw aandacht op de cursussen en lezingen die ik in de Randstad verzorg. Dat kan ik overigens alleen doen door de belangeloze hulp van een aantal vrijwilligers, die ik intens dankbaar ben. Zonder hen kan ik geen cursussen geven, zonder hen heb ik geen inkomen, zonder hen kom ik niet toe aan mijn werk. Zoals deze blog.

Cursussen

Om te beginnen verzorg ik een cursus over de Archeologie van Israël, en wel in Haarlem en Hoorn (en in 2023 ook in Bussum). Die gaat tevens over de rest van het Nabije Oosten, dus ook over Byblos. In Zaandam ga ik spreken over de Grote Volksverhuizingen. In Schagen en Zoetermeer vertel ik over Herodotos. En in Gouda komt Gilgameš een zaterdagmiddag lang aan de orde.

In Dronten waag ik me voor het eerst aan een cursus over het Nieuwe Testament. U kent mijn zondagse geblog over die materie. Als mijn geblog over Julius Caesar u bevallen, dan is de cursus in Amsterdam of Bussum iets voor u.

Lezingen

Als u wil weten wat er zoal komt te staan in het boek dat ik aan het maken ben, zou ik zeggen: kom op zaterdag 10 september naar de Thomaskerk in Amsterdam. Superbereikbaar, want op een boogscheut van station Zuid. Die lezing heet “Waar staan we?”, wat niet de titel zal zijn van mijn boek.

Tot slot: wie boeken schrijft, wordt weleens uitgenodigd om in boekhandels en bibliotheken te spreken. Aanstaande woensdag praat ik over Hannibal bij Boekhandel Stumpel in Krommenie en daarover praat ik eveneens in de Openbare Bibliotheek in Hoorn. En op 27 september sta in De Mess in Naarden te praten over het dagelijks leven in het oude Rome.

***

Tot zover deze reclame. Ik vind het vervelend u ermee lastig te vallen. Maar voor deze ene keer moest het maar even.

8 gedachtes over “(Reclame)

  1. Martijn Nicasie

    Gezien mijn locatie (België) zit een lezing bijwonen er niet in. Maar hoewel je er niet om vraagt is een vrijblijvende donatie wel aan de orde vanwege het dagelijkse plezier dat ik aan je stukjes beleef. Dat is met enig zoeken wel gelukt denk ik, maar wat mij betreft mag je dat de lezer iets makkelijker maken! En de reclame is je van harte vergeven. Vooral doorgaan, Jona!

  2. Frans Buijs

    Ik zou best willen, maar op die zaterdag kan ik niet. Iedere keer als ik naar zo’n cursus wil komt er iets tussen. Of ik kan geen vrij krijgen, of ik vergis me in de datum…

Reacties zijn gesloten.