Wie gaat er mee naar Libanon?

Muurschildering uit Tyrus (Nationaal Museum, Beiroet)

Ik verdien mijn geld, zoals u wellicht weet, met wat journalistiek werk, met cursussen over de Oudheid en als reisleider. Geen van die activiteiten is voldoende om van te leven maar in combinatie kom ik een eind. En doordat ik lid ben van een vennootschap, hoef ik niet elke opdracht aan te nemen. Zo kan ik onafhankelijk blijven. Ik ben namelijk geen veilingmeester die alles kan aanprijzen. Als ik schrijf, is het over iets waar ik achter sta. Als ik een reis begeleid, is het naar bestemmingen die ik ook zelf interessant vind.

Zoals Libanon.

Ik heb op deze blog pas 170 keer geschreven dat ik dat een interessant land vind. Niet alleen omdat het een rijk verleden heeft, maar ook omdat het een gevarieerde bevolking heeft en omdat de mensen zo opvallend vriendelijk zijn. Oké, de oosterse gastvrijheid is een cliché, maar dat betekent niet dat er geen waarheid in zit. De Libanezen zijn echt aardig. En ze verdienen beter dan de huidige puinhoop. Bijvoorbeeld dat mensen belangstelling voor hen tonen. Alleen al om die reden ben ik blij dat het RMO me heeft gevraagd het publieksboek te helpen maken van de Byblos-expositie (u bestelt het hier).

Ga mee naar Libanon

Omdat ik wil dat de Libanezen weten dat de wereld hen niet vergeet (en ook omdat ik zo geld inbreng in de vennootschap), organiseer ik van 12 tot en met 19 december een reis voor tussen de vijftien en twintig mensen. U vindt meer informatie hier en vanaf die pagina kunt u ook meer informatie opvragen.

Als u wil weten wat u zoal te wachten staat, dan is het verslag van mijn laatste bezoek misschien de moeite waard: aankomst in Beiroet, de oude stad Byblos, de vallei van de rivier Adonis, bezoek aan vrienden in de Bekaavallei, wat politieke observaties en nog wat andere observaties. Toerisme is echt mogelijk, al helpt het wel als je een beetje flexibel bent.

Ik ben natuurlijk bevooroordeeld, maar ik denk dat het een echt leuke reis zal zijn. Ik heb er 200 stukjes over geschreven en het land verveelt me nog altijd niet.

PS

Bij de te verwachten ontwikkeling van de aardgasprijzen is een week Libanon vermoedelijk goedkoper dan een week Nederland.

Deel dit:

2 gedachtes over “Wie gaat er mee naar Libanon?

Reacties zijn gesloten.