Interim-ABC

lendering_interim-abc

Aan Interim-ABC heb ik gemengde herinneringen. De samenwerking met Paul Mentzel en Klaas de Roo van De Roo Interim was buitengewoon prettig en we hebben buitengewoon vaak buitengewoon hard gelachen. Maandenlang ploos ik de kranten uit op managementjargon, het gevondene vergelijkend met wat op de radio en TV werd gezegd. Na een jaar bewerkten we die lijst van termen en maakten er een boekje van, waarvan de soms cynische toon het succes niet in de weg stond.

En toch. De vormgever gunde ons maar één correctieronde, en corrigeerde ondertussen zelf ook nog wat. Helaas verkeerd, zodat de Enron-affaire veranderde in de Europa-affaire. Hij voerde zichzelf ook maar op als uitgever, en hoewel ik de Koninklijke Bibliotheek nog eens heb geschreven dat de gegevens in hun catalogus niet in orde waren, is het nooit veranderd. Zo plezierig als de samenwerking was, zo wrang was de afloop.

Niettemin, nog steeds een boekje dat ik iedereen – manager of niet – zou aanraden. Wat we schreven over de aard van het kapitalisme, lijkt me onverkort actueel.

Deel dit: