Alles over Libanon

Beiroet, hoofdstad van Libanon

Stel, u wil naar Libanon. Dat is niet zo onwaarschijnlijk want het is een prachtig land, met aardige mensen, met prachtige musea, leuke souqs, heerlijke waterpijpen en met een keuken die het beste combineert van de Arabische, Ottomaanse en Franse cuisine. Hier is een gedegen encyclopedieartikel.

Stel, u wil weten wat ik erover heb geschreven. Dat is iets minder waarschijnlijk, want zo beroemd zijn mijn Libanese schrijfsels niet, maar desondanks: hier is een overzicht. Ik kom graag in dat land en heb er vrienden. En als ik ergens blij van word, móet ik er over schrijven. Zodoende.

Op mijn Engelse website over de Oudheid, LiviusOrg, heb ik geschreven over koning Abdalonymus van Sidon, over de tempels van Ain Akrine (Qasr Naous), over de graven bij Amioun, over de god Ba’al, over Baalbek, de Bekaavallei, de Romeinse stad Berytus, de schaarse resten bij Bcharre, het heiligdom bij Bustan esh-Sheikh, het tempeltje bij Bziza, de altaren en tempels bij Faqra, de Feniciërs, het zogenaamde graf van Hiram bij Hannouiye, het Holle Syrië, de god Jupiter Heliopolitanus , het Libanongebergte, het altaar bij Machnaqa, de tempel bij Majdel Anjar, de Fenicische auteur Menandros van Efese, de tempels van Nihata, de rivier de Orontes, de tempel bij Qsarnaba, de havenstad Sidon, een mozaïek uit Suweydie en de aloude stad Tyrus.

Deel dit: