Jona Lendering?

Motto: Het leuke van de oude wereld is dat er om elke hoek altijd weer iets verbazingwekkends ligt, klaar om te worden ontdekt.

Mijn stukjes zijn zo sterk als de argumenten die ik aandraag. Ze zouden alleen daarop moeten worden beoordeeld. Mocht u desondanks de auteur willen kennen: ik heet Jona Lendering, woon in Amsterdam en geef soms geschiedenisles voor Livius Onderwijs. Daarnaast schrijf ik.

Journalistiek

Ik richtte Ancient History Magazine op, publiceerde in allerlei tijdschriften, schreef ook voor het NRC Handelsblad, beheer de website LiviusOrg en maakte enkele boeken. Omdat ik geloof dat de wetenschapsvoorlichting beter kan, ben ik tevens bestuurslid van de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -Communicatie Nederland (VWN). Hoe ik tegen mijn werk aankijk, leest u hier.

Blog

Op deze blog vindt u dagelijks een stukje, meestal over de oude wereld. Het schrijven is voor mij een manier van studeren en gelukkig krijg ik van veel kanten advies. Een woord van dank vindt u hier. De reeks Methode op Maandag, waarin ik handen en voeten geef aan het KNAW/DJA-advies inzicht in het wetenschappelijk proces te geven, is het zinvolste deel van deze blog.

De naam van deze blog heb ik gestolen van Multatuli, en u leest er hier meer over. Het was ooit mijn opzet te schrijven over alles wat bij me opkwam, zoals Multatuli in de Ideën, maar het werd een Oudheidblog, met als rode draad dat mensen respect moeten hebben voor de wetenschap en dat de universiteit dat respect weer moet verdienen.

CV

U kunt het CV van Jona Lendering hier downloaden.

Deel dit: