Jona Lendering?

Het logo van deze blog (Egelantiersstraat, Amsterdam)

Motto: Het leuke van de oude wereld is dat er om elke hoek altijd weer iets verbazingwekkends ligt, klaar om te worden ontdekt.

Mijn stukjes zijn zo sterk of zwak als de argumenten die ik aandraag. Ze zouden alleen daarop moeten worden beoordeeld, en niet op de auteur. Mocht u het echter willen weten: ik heet Jona Lendering, woon in Amsterdam en geef geschiedenisles voor Livius Onderwijs. Hoe ik tegen mijn werk aankijk, leest u hier.

Schrijfwerk

Ik hielp bij het oprichten van Ancient History Magazine, schrijf wel eens in het NRC Handelsblad, beheer de website LiviusOrg en heb enkele boeken geschreven. Omdat ik geloof dat de wetenschapsvoorlichting beter moet en kan, ben ik tevens algemeen bestuurslid van de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -Communicatie Nederland (VWN).

Blog

Op deze blog vindt u dagelijks een stukje, meestal over de oude wereld. Het bloggen is voor mij een manier om me, met een wat groot woord, intellectueel te blijven ontwikkelen, te zien waar de grenzen liggen van wat we weten kunnen en gedachten te ordenen. Of soms gedachteloos te zijn en te leren van het commentaar in de reageerpanelen. Hoewel de blog persoonlijk is, ben ik niet zo eigenwijs dat ik nooit advies vraag. Een woord van dank vindt u hier.

Ik denk dat de reeks Methode op Maandag, waarin ik handen en voeten geef aan het KNAW/DJA-advies inzicht in het wetenschappelijk proces te geven, het zinvolste deel van deze blog vormt. Soms blog ik over zaken die ik op vakantie tegenkom en ook zijn er recensies van fictie of non-fictie en wat artikelen die ik her en der heb gepubliceerd.

De naam van deze blog heb ik gestolen van Multatuli, en u leest er hier meer over. Het was ooit mijn opzet te bloggen over alles wat bij me opkwam, zoals Multatuli in de Ideën, maar het werd een Oudheidblog, met als terugkerend thema dat mensen respect moeten hebben voor de oudheidkundige wetenschap en dat de universiteit aan de bak moet om dat respect opnieuw waar te maken.

CV

U kunt het CV van Jona Lendering hier downloaden.

Deel dit: