Jona Lendering?

Mijn stukjes zijn zo sterk of zwak als de argumenten die ik aandraag. Ze zouden alleen daarop moeten worden beoordeeld, en niet op de auteur. Mocht u het echter willen weten: ik heet Jona Lendering, woon in Amsterdam en geef geschiedenisles voor Livius Onderwijs. Hoe ik tegen mijn werk aankijk, leest u hier. Dat zegt vermoedelijk meer dan mijn personalia.

Schrijfwerk

Ik publiceer een nieuwsbrief over de Oudheid, hielp bij het oprichten van Ancient History Magazine, schrijf wel eens in het NRC Handelsblad, beheer een website en heb enkele boeken geschreven. Daarvan zijn die over Alexander de Grote, het leven in het oude Rome en Nederland in de Romeinse tijd het bekendste. Mijn laatste boek, Israël verdeeld, ging over het ontstaan van het christendom en het rabbijnse jodendom.

Blog

Op deze blog vindt u min of meer dagelijks een stukje over de oude wereld of commentaar op het nieuws. Verder zijn er recensies van fictie of non-fictie en wat artikelen die ik her en der heb gepubliceerd. Stukken van deze blog zijn doorgeplaatst naar onder andere Sargasso, Aantekeningen bij de Bijbel, Frontaal Naakt en Historiek.

De naam van deze blog heb ik gestolen van Multatuli, en u leest er hier meer over.

CV

Ik ben beschikbaar voor schrijf- en andere opdrachten. U kunt mijn CV hier downloaden.