Internetprivacy

Facebook, het heeft lang geduurd voor ik eraan begon. Er was elke maand wel een bericht over een privacyschending of een beveiligingslek, dus ik bewaarde afstand. Later ontdekte ik dat je er makkelijk foto’s kon delen en dat ik zo mensen die ik anders niet kon bereiken, iets van de Oudheid kon tonen. En ik kon makkelijk contact houden met vrienden die ik in het Nabije Oosten heb ontmoet. En zo belandde ik dan toch op Facebook.

Vanmorgen moest ik even een vriendin met een computerprobleempje helpen. Het apparaat stond al aan, ze was bezig in Facebook. Maar wie schetst mijn verbazing als ik het bovenstaande zie? Mijn hoogsteigen naam wordt daar opgevoerd als een dergenen die al gebruik zou hebben gemaakt van het App Center.

Alleen, dat is niet waar, en ik herken tussen de foto’s iemand die er ook vrij zeker nooit gebruik van heeft gemaakt. Bovendien meende ik toch echt dat ik in de Facebook Ads duidelijk had aangegeven dat mijn naam niet voor dit soort doeleinden mag worden gebruikt.

Het meest verbazingwekkende is dat het me niet verbaast. Ik wist waar ik met Facebook aan begon. Maar soms wordt je er op een wel erg rauwe manier mee geconfronteerd.

Deel dit:

2 gedachtes over “Internetprivacy

  1. Ik zit bewust niet op facebook.
    Bij tijd en wijle ontvang ik echter berichten waarin instellingen en/of mensen zeggen vriend van mij te willen worden. Dus ook b.v. het Concertgebouw, waar ik online kaartjes bestelde of een nichtje aan wie ik ooit een mail stuurde. Alle afzenders kende ik dus. Navraag leerde dat geen één met dat verzoek iets te maken had.
    Conclusie: facebook kan kennelijk gebruik maken het adressenbestand van zijn gebruikers. Op die manier kent facebook een groot deel van mijn contacten en relaties. Genoeg voor een profiel, ook zonder dat ik zelf van facebook gebruik maak.
    Dus, meneer Lendering, na deze reactie, wordt U net zo verdacht als ik het mogelijkerwijs ook ben of valt de schaduw van U en Uw twijfelachtige contacten ook op mijn profiel.
    Laten wij er het beste van maken!

Reacties zijn gesloten.