Cyberpesterij

En zo hoorde ik twee keer hetzelfde, binnen vierentwintig uur. Verhaal één: een bevriende journalist vertelde me dat hij ooit een stukje had gewijd aan Anonymous, waarin hij erop wees dat deze organisatie er niet slim aan had gedaan in te breken in de computers van de FBI. Binnen de kortste keren probeerden hackers in te breken in zijn computer.

Verhaal twee kunt u hier lezen. Een evangelische blogger die inderdaad niet pro-Hamas is, krijgt van zijn provider te horen dat hij een verhoogd veiligheidsrisico vormt en dat hij beter de comments kan afsluiten.

Ja, de FBI doet soms hele rare dingen. En ja, het is oorlog in de Gazastrook. Maar de wereldvrede daalt niet plotseling uit de hemel neer als hackers aanvallen uitvoeren op journalisten en bloggers in Nederland. Je kunt als hacker je energie zo verschrikkelijk veel efficiënter gebruiken.

Deel dit: