Chemtrail!

Condensstreep boven Zutphen
Condensstreep boven Zutphen

Ik zat woensdagavond op het terrasje van mijn hotel in Zutphen wat te lezen toen de telefoon ging. Ik nam op, zette me wat onderuit op mijn stoel en terwijl ik mijn gesprek voerde, zag ik aan de hemel een vliegtuig overkomen. Het trok een mooie streep aan de lucht. Tot die ineens stopte.

Wat zou er zijn gebeurd? Zou het vliegtuig zijn motoren hebben uitgezet? Zou het zijn ontploft? Een andere dimensie zijn binnengevlogen? Geraakt door een perseïde?

Een perfecte foto kon ik niet maken want mijn gesprek duurde vrij lang en er volgde nog een tweede gesprek. De bijgevoegde foto nam ik tien minuten later. De condensstrepen waren langzaam verbreed, zoals ze meestal doen, maar het is nog steeds te zien: de streep houdt ineens op.

Ik heb geprobeerd te verzinnen wat er aan de hand kan zijn en ik kan bedenken dat het vliegtuig misschien een warmer of kouder deel van de lucht is binnengevlogen, maar ik zou dan een geleidelijker overgang hebben verwacht. Kortom: een geheimzinnig, raadselachtig mysterie.

Uw verklaringen mogen in de comments. Maar ik neem het zekere voor het onzekere en ik ga, als donderdagmorgen de winkels opengaan, een aluminium hoedje kopen.

Deel dit:

6 gedachtes over “Chemtrail!

 1. Vincent

  Er zijn fraaie flighttrackers in omloop. Ik vergaapte me vanavond aan DE tracker, voor 4,99. Officieel alleen van DE, maar feitelijk Europa en verder. Fascinerend. Ik volgde een deel van een vlucht van New York naar Tel Aviv, via een voor mij bizarre route langs Noorwegen. Er speelt zich heel wat af in de lucht, zoveel is zeker….

  1. Erik B

   De kortste route is altijd een deel van een grootcirkel, dat is op de meeste kaartprojekties zelden een rechte lijn. Maar inderdaad loopt de grootcirkel voor de route van New York naar Tel Aviv niet over Noorwegen. Er zijn verschillende redenen denkbaar om van de kortste route af te wijken (de loop van verkeersbanen in de lucht, algemene weerpatronen als de straalstroom, specifieke weersomstandigheden zoals een zware storm, zaken op de grond zoals een burgeroorlog), en eenmaal een flink stuk van je oorspronkelijke route afgeweken, kan het heel goed zijn dat je op een heel andere grootcirkel terechtkomt.

   Dit zou in principe de kortste route moeten zijn:
   http://www.greatcirclemapper.net/en/great-circle-mapper.html?route=LLBG-KJFK&advanced=1&aircraft=&speed=

 2. mnb0

  Niet zo lang geleden zag ik iets soortgelijks toen ik op straat fietste – een condensstreep van een raket afgeschoten vanaf Kourou. Die stopte ook, maar werd verdeeld in ongeveer vijf kleinere strepen, die samen een ster vormden. Inderdaad werd een paar uur later op internet bevestigd dat er een raket ontploft was.

 3. Dirk

  Groot was mijn teleurstelling toen ik tijdens de pilotenopleiding niet ingewijd werd in de samenzwering van chemtrails.

Reacties zijn gesloten.