Nobelprijs voor de Vrede 2013

(Wikimedia Commons | Russell Watkins)

Nee, ik bedoel de kop hierboven niet cynisch, al had het gekund. Bijdehante meisjes doen het natuurlijk altijd goed en het is gratuit dat onderwijs belangrijk is. Ik sluit niet uit dat als Malala Yousafzai inderdaad de Nobelprijs voor de Vrede krijgt, het zal zijn omdat ze een veilige keuze is.

Maar ik bedoel dit niet cynisch en het is niet gratuit dat onderwijs belangrijk is. Ook is het geen luxe dat vrouwen gelijke rechten moeten hebben op onderwijs. Het is een boodschap die we nog steeds, elke dag opnieuw, erin moeten hameren. Bij dezen.

Deel dit:

3 gedachtes over “Nobelprijs voor de Vrede 2013

  1. De eerste zin lijkt mij het restant van een eerdere versie met een andere kop. Het stukje zit beter in elkaar zonder die eerste regel.

    Voor het overige ben ik het roerend met u eens.

  2. Ik vind dat je in dit stukje wel erg vaak benadrukt dat je niet cynisch bent en dat het niet gratuit is dat onderwijs belangrijk is. Ik zou bijna gaan denken dat je dit cynisch bedoelt en dat onderwijs niet echt belangrijk is.

    1. Ik geloof in het onderwijs maar ik beken dat ik steeds somberder begin te worden over de mogelijkheid het nog te redden. Alle inzet van alle docenten wordt gefnuikt door bureaucratisering, die heeft geleid tot demoralisatie. Maar ik maak graag reclame voor een project als dit http://youngafrica.org/

Reacties zijn gesloten.