Nobelprijs voor de Vrede 2013

Nee, ik bedoel de kop hierboven niet cynisch, al had het gekund. Bijdehante meisjes doen het natuurlijk altijd goed en het is gratuit dat onderwijs belangrijk is. Ik sluit niet uit dat als Malala Yousafzai inderdaad de Nobelprijs voor de Vrede krijgt, het zal zijn omdat ze een veilige keuze is.

Maar ik bedoel dit niet cynisch en het is niet gratuit dat onderwijs belangrijk is. Ook is het geen luxe dat vrouwen gelijke rechten moeten hebben op onderwijs. Het is een boodschap die we nog steeds, elke dag opnieuw, erin moeten hameren. Bij dezen.

3 gedachtes over “Nobelprijs voor de Vrede 2013

  1. De eerste zin lijkt mij het restant van een eerdere versie met een andere kop. Het stukje zit beter in elkaar zonder die eerste regel.

    Voor het overige ben ik het roerend met u eens.

  2. Ik vind dat je in dit stukje wel erg vaak benadrukt dat je niet cynisch bent en dat het niet gratuit is dat onderwijs belangrijk is. Ik zou bijna gaan denken dat je dit cynisch bedoelt en dat onderwijs niet echt belangrijk is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s