Provinciale herindeling

goudaEen jaar of drie geleden realiseerde ik me dat ik te dik aan het worden was. Een en ander moest samenhangen met mijn slaapstoornis. Ik begon bij te houden hoeveel ik nu at, hoeveel ik bewoog, of ik veel alcohol gebruikte, wanneer ik sliep, hoeveel ik werkte. Waardoor ik dikker word is nog steeds een medisch raadsel, maar ik weet nu wel dat ik de afgelopen drie jaar meer uren heb gewerkt dan gezond is. Het ene deel van de beroepsbevolking heeft geen werk en het andere deel moet werken voor twee.

De afgelopen zomer was het aanzienlijk meer: zo’n boek afronden vréét tijd. Ik vond het moeilijk en stond tweemaal op het punt in te storten, maar de gedachte dat ik naar Libanon zou gaan, werkte stimulerend. Bijkomend voordeel was dat ik mijn verjaardag niet echt hoefde te vieren. Het is niet dat ik de gelukwensen van de afgelopen dagen niet zou appreciëren – echt, dat meen ik – maar mensen moeten me niet te dichtbij komen.

En dan kom je thuis. De achterstanden die er lagen toen ik wegging, liggen er nog steeds. Een snelle blik op mijn e-mail leert dat ik zo’n tweehonderd berichtjes moet beantwoorden. Volgende week moet ik gewoon weer les geven. Ik begin aan een medisch onderzoek naar mijn langzamerhand morbide obesitas. Daar komt de publiciteit voor Israël verdeeld nog bij. Ik begin aan een heel, heel drukke maand maar ben gelukkig uitgerust.

“An die Arbeit”, zou ik optimistisch willen eindigen, maar dat waren min of meer de laatste woorden van Ischa Meijer voor zijn fatale hartaanval. Niettemin, ik ga er met frisse moed tegenaan. Verwacht de komende tijd alleen niet teveel van deze blog.

Vandaag kom ik bijvoorbeeld niet verder dan bovenstaande foto: Gouda ligt volgens de firma Qizini (leverancier van vliegtuigmaaltijden) in Noord-Holland. Eén week ben ik het land uit, één week maar, en hop, een complete provinciale herindeling heeft haar beslag gehad.

Deel dit:

9 gedachtes over “Provinciale herindeling

 1. Klaas

  “This entry was posted on zondag, november 2nd, 2014 at 8:30 am”
  Beste Jona, je computer staat nog op zomertijd… (het is nu 8:05, am). Groet en sterkte!

 2. Bonne Rook

  Op de Alkmaarse kaasmarkt wordt veel “Gouda” verhandeld, afkomstig uit Noord-Holland. In Gouda wordt veel “Edammer” verhandeld, afkomstig uit het Zuidhollandse.
  Een provinciale herindeling prima: terug naar de Republiek der Zeven Vereenigde Nederlanden. Eén provincie Holland. En niet anders. Geen gezeur meer over kaas. Geen koning, wel een stadhouder. En de raadspensionaris was een eerbiedwaardige grijze eminentie.
  Die goede oude tijd.

  1. Bonne:

   Geen koning, wel een stadhouder. En de raadspensionaris was een eerbiedwaardige grijze eminentie.
   Die goede oude tijd.

   Je bedoelt het vast schertsend…

 3. JL:

  Ik begin aan een medisch onderzoek naar mijn langzamerhand morbide obesitas.

  Sterkte daarmee. Nu wil ik niet doen alsof ik er verstand van heb, want dat is niet zo. Maar misschien een overweging: zelf begon ik pas een klein beetje af te vallen nadat ik eerst ca. driekwart jaar had gewerkt aan het wederopbouwen van enige serieuze spiermassa. Ik had me namelijk laten uitleggen dat spieren energie gebruiken, zelfs tijdens rust. De theorie, simpel weergegeven, is dat je ervoor moet zorgen dat de verhouding spieren vs. vet in het voordeel is van je spieren en dat je bloedsuikerspiegel laag blijft door weinig energierijk voedsel (m.n. koolhydraten) te eten. Vervolgens eten je spieren vanzelf het lichaamsvet op. Heel langzaam hoor, maar toch. Your mileage may vary.

 4. Knotwilg

  Jona, vandaag vond ik je boek tussen een stapel post die ik verloren had gelegd.

  Verder zal ik de verleiding weerstaan hier gratuit advies te verstrekken over gewichtsverlies, al was het maar omdat ik in mijn omgeving vraatzuchtige sprieten zie en gematigde bolle gijzen.

 5. Beste Jona,

  We hopen dat het broodje wel gesmaakt heeft!

  Begrijpelijk dat het product Noord Hollandse Gouda een beetje vreemd overkomt, echter betreft het een authentieke productnaam…

  Wat je op de foto bij het blog net niet ziet, is dat aan de kopse kant van de verpakking een rood zegel is geprint: het Noord hollandse Gouda kaaszegel.

  Noord Hollandse Gouda is een officieel beschermde soort kaas, wat betekend dat de kaas geproduceerd wordt in Noord Holland en dat het type kaas een Goudse kaas is. (Dit zegt dus niets over de stad) Meer info over de Noord Hollandse Gouda vind je op:
  http://www.rodezegel.nl/
  en natuurlijk de standaard wikipedia search.

  Voor de officiele registratie/erkenning van dit product kun je terecht bij de EU voor eventuele opmerkingen/klachten http://ec.europa.eu/agriculture/quality/door/registeredName.html?denominationId=487

  Succes met het schrijven van je blog en we horen graag of de Noord Hollandse Gouda kaas gesmaakt heeft.

Reacties zijn gesloten.