Unifilmonument

tyre_unifil_monument1
Vlakbij het hotel waar ik vannacht sliep, staat dit monumentje, met daarop de namen van de mensen die om het leven zijn gekomen bij hun werkzaamheden voor UNIFIL, de VN-strijdmacht die de rust aan de grens tussen Israël en Libanon moet garanderen.

Alleen 209 namen. Geen strijdbare opschriften die van alles roepen. De namen zijn genoeg om de betekenis te laten inzinken. De rest is franje.

Deel dit:

2 gedachtes over “Unifilmonument

  1. JL:

    Alleen 209 namen. Geen strijdbare opschriften die van alles roepen. De namen zijn genoeg om de betekenis te laten inzinken. De rest is franje.

    Mooi, hopelijk houden ze dat zo. Die strijdbare opschriften zoals je het noemt, de gezwollen teksten op diverse oorlogsmonumenten hebben het me altijd onmogelijk gemaakt om dat soort plekken erg serieus te nemen. Je weet wel: voor de glorie, voor het vaderland, voor de rechtvaardigheid, voor de vrede en tegen de verschrikkelijke vijand van alles wat juist en goed is, bla-di-bla.

Reacties zijn gesloten.