Mysterieus Amsterdam-West

bordjeHiernaast een foto van een van de bordjes die de laatste week bij me in de straat werden geplaatst. Het verbaasde me wat, want als er werkzaamheden of zoiets zijn, kondigt het stadsdeel dat altijd onberispelijk aan, zelfs als je er redelijkerwijs geen overlast van zult ondervinden. Ook mijn buren wisten niet wat er in mijn straat geladen of gelost zou moeten worden op deze zaterdagmorgen.

Het is inmiddels zaterdagavond. Ik heb niet de hele dag uit het raam zitten staren, maar er lijkt niets te zijn gebeurd of gedaan, gehaald of gebracht, geladen of gelost.

Zou er iemand zijn die dit soort bordjes voor de lol plaatst, om te kijken hoe mensen reageren?

Deel dit:

5 gedachtes over “Mysterieus Amsterdam-West

  1. Wij hebben ook regelmatig dit soort bordjes in de straat. Volgens mij krijg je deze van stadsdeel als je met succes een zgn opbreekvergunning hebt aangevraagd. Misschien had iemand een verhuizing of verbouwing gepland?

    (Een opbreekvergunning heb je nodig als je een object tijdelijk in de openbare ruimte wilt zetten. Vaak maak je daar met Handhaving e.a. afspraken over. Wat is redelijk en wat niet. Ik ken het vooral bij bouwwerkzaamheden. Denk dan aan plaatsen van bouwhekken, rijplaten, contaner of verkeersborden oid)

  2. CK

    Het is natuurlijk wel Amsterdam he, waar het opbreken, afsluiten en omleggen van straten de locale sport is. Ben benieuwd hoe dat 30 april gaat.

  3. Henk 't Jong

    Het bewuste bordje lijkt er, niet eens passend, opgeplakt te zijn. De typografie is amateuristisch: beide keren volgt uur zonder spatie de dubbele nul. Het lijkt erop dat iemand aankondigt dat hij/zij die ochtend daar een laad- of losklus heeft, die misschien achteraf niet doorging. Of het is gewoon Amsterdamse ‘humor’ waar ze daar zoveel van schijnen te hebben.

Reacties zijn gesloten.