Pijnlijke vergissing

post
De oudste inbrekerstruc

Het zijn de feestdagen en de Amsterdamse politie verspreidt, onder de noemer “Laat ongenode gasten uw feest niet verpesten”, in mijn buurt een flyer met waarschuwingen. Nuttige adviezen: sluit uw huis af, draai de deur op het nachtslot, zorg voor goede verlichting enz. De flyer – ruwweg dezelfde als deze – is keurig verspreid over alle brievenbussen in mijn straat.

Goed idee. Helaas slecht uitgevoerd.

De flyers zijn vanmorgen vroeg namelijk niet volledig in de brievenbussen gestoken, maar steken er met een punt uit. Op adressen waar de flyer er vanavond nog uitsteekt, is dus niemand thuis. Het is ongeveer de oudste truc uit de inbrekerswereld.

Ik heb enorme waardering voor de Amsterdamse politie, en dat schrijf ik zonder sarcasme, maar dit was óf de meest uitgekookte truc die een dief ooit heeft bedacht – doe je voor als politie – óf minder professioneel dan ik gewend ben.

2 gedachtes over “Pijnlijke vergissing

  1. Jan Okx

    U heeft volkomen gelijk. Voor zover dat in mijn mogelijkheden ligt zorg ik ervoor dat het de volgende keer beter gaat. Ik neem uw tip mee naar de collega’s die hierbij betrokken waren. De Haltjongeren hebben hun alternatieve straf gehad. Hun valt niets te verwijten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s