Ruttes persoonlijke inzet

“Als dit een aanslag was,” zo vertelt premier Rutte op de persconferentie over het neergeschoten personenvliegtuig, “dan zet ik me er persoonlijk voor in dat de daders gepakt worden. Eerder zal ik niet rusten.”

Tja. Je kunt als minister-president niet volstaan met oprechte deelneming. Daarvoor hebben we immers een koning, die dat gisteren deed met een verklaring die overtuigde door de afwezigheid van franje. Rutte koos voor spierballentaal, maar hij is daarvoor niet de juiste man.

Hij is namelijk niet geloofwaardig als hij het heeft over zijn persoonlijke inzet. Daar heeft hij het namelijk wel vaker over. Te vaak. Zo zei hij eens dat onderwijs voor hem ”persoonlijk een absolute prioriteit” is. Van een oud-staatssecretaris van Onderwijs neem ik aan dat hij weet waarover hij het heeft en zich inderdaad persoonlijk voor de zaak inzet. We wachten nu al drie jaar op ’s premiers Plan Van Aanpak Onderwijsverbetering.

Dat je de gewoonte hebt persoonlijke inzet te beloven en niets te doen, het zij zo. Dat je als politicus ongeloofwaardig bent geworden, soit. Maar als dat is wie je bent, dan kun je de nabestaanden altijd nog helpen door je te onthouden van gratuite beloftes over persoonlijke inzet.

6 gedachtes over “Ruttes persoonlijke inzet

    1. Josho Brouwers

      Ik snap gewoon niet wat zo’n man bezield om dergelijke uitspraken te doen. Het is ook typisch Nederlands: je groter en sterker voordoen dan je bent. De grote pief spelen. Laten we wel wezen, als er ooit weer oorlog uitbreekt dan presteert dit land niet beter dan 74 jaar geleden.

    1. Ik denk dat Willem-Alexander een goede start heeft gemaakt. Met wat fouten, zoals borrelen met Poetin, maar toch: een mooie zeven. Hij is intelligent maar geen intellectueel (zoals zijn vader) en dat zal hem helpen bij zijn taken.

      Liever een republiek, zeker, maar Juliana, Beatrix en Willem-Alexander hebben in elk geval de urgentie van mijn republicanisme doen verminderen. Onder een Wilhelmina zou het acuter zijn geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s