Ruttes persoonlijke inzet

“Als dit een aanslag was,” zo vertelt premier Rutte op de persconferentie over het neergeschoten personenvliegtuig, “dan zet ik me er persoonlijk voor in dat de daders gepakt worden. Eerder zal ik niet rusten.”

Tja. Je kunt als minister-president niet volstaan met oprechte deelneming. Daarvoor hebben we immers een koning, die dat gisteren deed met een verklaring die overtuigde door de afwezigheid van franje. Rutte koos voor spierballentaal, maar hij is daarvoor niet de juiste man.

Hij is namelijk niet geloofwaardig als hij het heeft over zijn persoonlijke inzet. Daar heeft hij het namelijk wel vaker over. Te vaak. Zo zei hij eens dat onderwijs voor hem ”persoonlijk een absolute prioriteit” is. Van een oud-staatssecretaris van Onderwijs neem ik aan dat hij weet waarover hij het heeft en zich inderdaad persoonlijk voor de zaak inzet. We wachten nu al drie jaar op ’s premiers Plan Van Aanpak Onderwijsverbetering.

Dat je de gewoonte hebt persoonlijke inzet te beloven en niets te doen, het zij zo. Dat je als politicus ongeloofwaardig bent geworden, soit. Maar als dat is wie je bent, dan kun je de nabestaanden altijd nog helpen door je te onthouden van gratuite beloftes over persoonlijke inzet.

Deel dit:

6 gedachtes over “Ruttes persoonlijke inzet

  1. Josho Brouwers

   Ik snap gewoon niet wat zo’n man bezield om dergelijke uitspraken te doen. Het is ook typisch Nederlands: je groter en sterker voordoen dan je bent. De grote pief spelen. Laten we wel wezen, als er ooit weer oorlog uitbreekt dan presteert dit land niet beter dan 74 jaar geleden.

 1. Klaas Hielkema

  Het spijt me; onjuiste tekst op geheel verkeerd moment.

  Verstuurd vanaf mijn iPhone Hkm

 2. Jona for President.

  Wat betreft Mark Rutte: ik blijft het een merkwaardig mannetje vinden. Krijg er geen hoogte van.

 3. mnb0

  Ja, als republikein vind ik dat we met het afschaffen van de monarchie nog maar eventjes moeten wachten …..

  1. Ik denk dat Willem-Alexander een goede start heeft gemaakt. Met wat fouten, zoals borrelen met Poetin, maar toch: een mooie zeven. Hij is intelligent maar geen intellectueel (zoals zijn vader) en dat zal hem helpen bij zijn taken.

   Liever een republiek, zeker, maar Juliana, Beatrix en Willem-Alexander hebben in elk geval de urgentie van mijn republicanisme doen verminderen. Onder een Wilhelmina zou het acuter zijn geweest.

Reacties zijn gesloten.