Zelfspot (hoop ik)

Een tijdje geleden kreeg ik reclame onder ogen van een communicatie-adviesbureau dat de nadruk legde op originaliteit en dit introduceerde met het doorgezaagde cliché over “out of the box”-denken. Ik meende dat het niet veel ironischer kon en hopelijk was het dieptepunt daarmee inderdaad bereikt.

Ik hoop althans dat de koppenmaker van het NRC Handelsblad, die een van de gruwelijkste journalistieke clichés gebruikt bij een stukje over sportclichés, dat met opzet heeft gedaan. Zo niet, dan kan deze regelrecht naar het Meldpunt Clichéoverlast.

Deel dit:

3 gedachtes over “Zelfspot (hoop ik)

    1. Het gekke is dat nu schoolkranten dit soort dingen steeds meer achterwege laten, de grote media ermee beginnen. Er is dus hoop dat een jonge generatie journalisten, eenmaal bij de grote media gekomen, ermee kapt. Maar tot die tijd moeten we dus schoolkrantenjournalistiek verdragen in het Handelsblad. En dat vind ik jammer, want die krant is, met de Volkskrant, een van onze twee ogen.

Reacties zijn gesloten.