In Oss in het dorp

Handig plattegrond langs de Megensebaan, Oss

Zoals u weet begint voor Amsterdammers het buitenland bij de ringweg A10 maar dat betekent niet dat ik het land nooit verlaat. Daarom kan ik u vandaag een buitenlandse aflevering presenteren in de reeks “Bij ons in het dorp” (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7).

En wel uit het Noord-Brabantse Oss.

Mocht u ooit, bijvoorbeeld na een bezoek aan het plaatselijke museum, besluiten van Oss naar Megen te fietsen, dan lijkt het logisch dat u daartoe de Megensebaan volgt. U moet echter rekening houden met een redelijk bizarre route, die u hieronder ziet. Een geluk bij een ongeluk is dat er een landkaart is die u kan helpen bij het zoeken naar die route. Zie boven.

Een ongeluk bij een geluk is dat u op een of andere manier een twee meter brede sloot over moet zien te komen.

 

Deel dit:

6 gedachtes over “In Oss in het dorp

 1. Lolke Stelwagen

  Gelukkig had je Google Maps. En of t een geluk is of niet. De pijl volgend, wordt je na 100 m of zo gedwongen virtueel links te rijden.

 2. roepers

  Absurde route inderdaad. Ik was even benieuwd waar https://routeplanner.fietsersbond.nl je langs zou sturen. Hij stuurt je langs de Macharense weg. Deel van de route is de Laan der IJzertijd. Dat moet je toch aanspreken (al is het maar voor 70 meter)? Neem je je fiets mee in de trein of ben je naar Oss gefietst? Vaak is de OV-fiets een goed alternatief voor het meenemen van je eigen fiets.

 3. Onbegrijpelijk.
  Vanuit het centrum van Oss gaan goed aangelegde en speciaal gemarkeerde fietsstraten van noord naar zuid (route Megen-Heesch) en oost naar west (Ravenstein-Geffen), aangeduid met de tekens die je via onderstaande link ziet.
  Daarnaast is er nog de F59 (fietssnelweg 59) die min of meer evenwijdig aan de A59 (autosnelweg 59) van Oss naar Den Bosch gaat.

  Oss en omgeving is historisch erg interessant, vooral vanaf bronstijd tot einde Romeinse tijd is er erg veel bewaard gebleven en gevonden. De moeite waard om nog eens terug te komen, dan kun je meteen onze fietsroutes uitproberen. (Google: “Oss fietsstraat”)

  https://goo.gl/images/5uzmzc

Reacties zijn gesloten.