IJdelheid der ijdelheden

Zoals het Nederlands de allerbeste literatuur van de wereld heeft, zo is van alle geschiedenissen die van de Lage Landen de allerbelangrijkste. Helaas is het buitenland, zoals minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken onlangs terecht opmerkte, veel te veel met zichzelf bezig om de prioriteiten juist te stellen.

Ik ben daarom erg blij dat er nu een Engelstalige recensie is van De rand van het Rijk, het boek waarin Arjen Bosman en ik vertellen over de Romeinse periode in de geschiedenis van de Lage Landen. Leuk is vooral dat de recensente precies dát punt eruit licht dat ook ikzelf het relevantste vind, namelijk dat de basis voor de relatieve voorsprong van de Frankische rijken uit de Vroege Middeleeuwen is gelegd in de jaren na de val van het Gallische Rijk, dat wil zeggen in het laatste kwart van de derde eeuw.

Leuk is bovendien dat ik morgen een afspraak heb met mijn Engelse uitgever. Zelden kwam een boekbespreking zó mooi op tijd.

Een gedachte over “IJdelheid der ijdelheden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s