Minted prosecco

Twee glazen "minted lemonade" en de manier waarop ik een goed idee krijg.
Twee glazen “minted lemonade” en de manier waarop ik een goed idee krijg.

Het voordeel van een blog is dat je af en toe de hulp van je lezers kunt inroepen. Vandaag nodig ik u uit voor een queeste om een der Grote Vragen des Levens te beantwoorden.

Ik was – het zal de lezer van deze kleine blog niet zijn ontgaan – onlangs in Libanon. Daar maakte ik kennis met minted lemonade, waarvan ons werd verzekerd dat het momenteel hét modedrankje was van Beiroet. Ik sluit niet uit dat dit het sociaal wenselijke commentaar was om de westerse gasten te behagen en dat de mondaine Libanezen het drankje inmiddels al heel 2011 vinden, maar het is verdraaid lekker. Bovendien kan zelfs een culinaire kluns als ik citroenlimonade verrijken met muntbladeren en ijsblokjes. Recept hier.

Mijn reisgenote vertelde me meer dan eens dat ze in Nederland aan het einde van een werkdag graag een glas prosecco dronk, en in Chtaura viel me in dat het mogelijk moest zijn het heerlijke met het heerlijke te combineren en minted prosecco te maken. Vervolgens vergat ik het weer, tot ik, stomtoevallig, bij thuiskomst een glas minted prosecco kreeg voorgezet door een Iraanse vriendin.

Die kon me in elk geval de ingrediënten vertellen: prosecco, wat mineraalwater met bubbels en vlierbessensap. De blaadjes munt moeten zachtjes worden gebroken, het sap hoeft er niet uitgeperst. Tot zover begrijp ik het.

Helaas is mijn Iraanse vriendin een keukenprinses die de verhoudingen niet hoeft te noteren. Zodoende verkeer ik in dubio: hoe vervaardig ik deze godendrank nu precies? Ik kan het experimenteel oplossen, wat flessen prosecco, vlierbessensap en mineraalwater kopen en een avond mixen. Ik ken mijn gebrek aan culinair talent echter goed genoeg om te weten dat aan het einde van de avond de flessen leeg zullen zijn, mijn hoofd in een roes verkeert en ik de verhouding niet zal hebben ontdekt. Wie heeft hier handigheid in?

Deel dit:

2 gedachtes over “Minted prosecco

  1. Mike Uyl

    Dag Jona,
    Je hebt in je blog je eigen vraag feitelijk al beantwoord: neem 1/3 mented citroenlimonade en 2/3 prosecco (goed koud), stirred, not shaken en genieten maar.
    Mike.

Reacties zijn gesloten.