Pianist in een bordeel

rutte

De brief van Mark Rutte hierboven (voorzien van de aantekeningen van een ietwat puristische leraar Nederlands) deed me denken aan een bekend Amerikaans grapje, dat een politicus zou hebben gezegd “Please, don’t tell my mother I’m a politician. She thinks I play piano in a whorehouse.”

De woorden worden, in een iets andere vorm, ook toegeschreven aan president Truman, die zou hebben gezegd dat hij de keuze had tussen politicus en bordeelpianist, en het verschil tussen de twee beroepen nog niet had ontdekt. Voor zover ik kan nagaan is de uitspraak in feite een grap over bankiers en dateert ze uit de jaren van de Grote Depressie.

Hoe dat ook zij: was de jonge Mark maar gezegend geweest met wat meer muzikaal talent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s