Fijn met de trein

Op weg naar een belangrijke afspraak in Lelystad. Extra vroeg op pad gegaan want ik moest de trein van 18.07 zeker halen en hield rekening met vertraging, die je immers altijd hebt als het er werkelijk op aankomt. Doordat de kaartjesautomaat het niet goed deed, miste ik de trein inderdaad.

Ik was niet de enige die verder rende naar de stoptrein die om 18.10 vertrok vanaf een dichtbijgelegen perron. Die trein was echter zo vol dat ik er niet meer bij kon.

De daarop volgende (18.22) was eveneens een stoptrein, maar was zó vertraagd dat ik beter kon wachten op de volgende sneltrein. Zou die op tijd rijden, dan was ik een half uur te laat in Lelystad.

Hij vertrok op tijd, om 18.37. Inmiddels ben ik in Almere. De trein staat stil.

Opnieuw constateren we de juistheid van de Wet van Hofstadter: “De trein komt altijd later aan dan je denkt, ook als je rekening houdt met de Wet van Hofstadter.”

Deel dit: