Schermer

schermer

Gisteren moest ik voor mijn werk in Hoorn zijn en omdat ik wat last heb van een van mijn voeten, nam ik mijn fiets mee om ter plekke niet teveel te hoeven wandelen. Toen ik later terugreed naar het station, bedacht ik dat ik eigenlijk wel zin had in een wat langer fietstochtje. Niks speciaals: gewoon naar Alkmaar met een stevige wind in de rug. Ik had er behoefte aan wat uit te waaien.

Vanaf Ursem reed ik langs de noordrand van de Schermer en even verderop zag ik de bovenstaande drie molens die, ondanks de wind, niet draaiden. Er achter – helemaal links op de foto – is de boezem te zien, het kanaal waar het water uit de polder naartoe wordt opgepompt. Helemaal rechts is de Schermer zelf, en je kunt zien dat het water daar lager staat.

Deel dit:

3 gedachtes over “Schermer

  1. Bonne Rook

    Volgens mij zijn dit de drie Strijkmolens van Rustenburg. In de tuin staat nog een vierde molentje. Vanuit Ursem richting Schermerhorn kun je meer Poldermolens zien. Die het dichtstst bij Ursem staat is molen O. Hierin heb ik zeventien jaar lang gewoond.

  2. mnb0

    Dat is een leuk fietstochtje. Ik heb het ook een keer gedaan – van Alkmaar naar Venhuizen en terug. Toen was ik nog wel jong, mooi en sterk.

Reacties zijn gesloten.