Gezegend Eindhoven

Ik zit momenteel in de trein richting Eindhoven. Al vanaf Amsterdam zit een groep jonge mensen naast me die, zo te zien, door een gids is opgehaald van Schiphol. Ik dacht even dat het toeristen waren, maar inmiddels begrijp ik dat ze op weg zijn naar Eindhoven. Studenten aan de technische universiteit.

Ik hoor Engels, Duits en Italiaans en ik zie vooral veel enthousiasme. Die positieve houding, dat er geen problemen zijn maar alleen nog-niet-gevonden oplossingen, dat vind ik altijd inspirerend aan technische universiteiten. Ook in Delft, waar je in een café kunt zitten naast een jonge man die over de telefoon uitlegt hoe je een laser kalibreert.

Dat enthousiasme, dat is best aanstekelijk. Mijn dag begint goed.

Deel dit:

2 gedachtes over “Gezegend Eindhoven

Reacties zijn gesloten.