Groot onderhoud

Alweer een tijdje geleden kreeg deze blog een nieuwe lay-out, waardoor die op telefoons en tablets wat makkelijker valt te lezen. Een andere verandering was dat het beeldmateriaal wat prominenter werd: ik heb de kleine, 150 pixels brede plaatjes rechtsboven vervangen door een grote illustratie boven het stukje. Verder stond beeldmateriaal soms op de Livius.org-website, die echter op de schop is, zodat plaatjes waren verdwenen.

Een en ander dwong me alle blogstukjes eens langs te lopen en daar ben ik momenteel mee bezig. Sommige plaatjes, zoals de kop bij de Livius Nieuwsbrief, zijn bijvoorbeeld gestandaardiseerd, zodat u meteen weet wat u eraan heeft. De hand die boven dit stukje staat, geeft meestal aan dat een stukje wat overpeinzingen bevat over mijn schrijfwerkzaamheden. Ik heb nog meer van die leuke Amsterdamse gevelsteentjes kunnen toevoegen.

Verder heb ik een paar foto’s weggehaald omdat er copyright op zou kunnen rusten. Zolang dit een kleine blog was, had ik niet het idee dat dat ooit een echt probleem zou worden. Het is natuurlijk nog steeds in de eerste, tweede en derde plaats gewoon een hobby, maar met 2760 stukjes en tussen de 1500 en 2000 dagelijkse bezoekers is het toch ook geen kleine hobby meer, dus het leek me beter wat foto’s te vervangen.

Vaak had ik inmiddels beter beeldmateriaal. Ik heb, sinds de uitvinding van de digitale fotografie, een archief van ruim 80.000 foto’s opgebouwd. Die gaan binnenkort allemaal online, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Het moest wel heel raar lopen wilde ik tussen die foto’s niet iets bruikbaars vinden.

Ik heb sommige stukjes weggehaald: dan reageerde ik op de actualiteit, maar als je ze nu terugleest, zijn ze vooral heel bizar. In één geval begreep ik het ook niet langer. Twee museumvoorwerpen verdienden een betere pagina en krijgen die binnenkort. Aangezien ik er niet van uitga dat er nog eens een verzameld werk van me zal verschijnen, is er met die verwijdering geen man overboord.

Ik heb nu ruim 2300 stukjes kunnen bekijken en heb daarop nog niet alles kunnen verbeteren. Het bleek bijvoorbeeld lastig te zijn 600-pixel-brede afbeeldingen te vinden van de omslagen van de boeken die ik heb besproken. Als ik echter zo rondkijk, heb ik het idee dat de blog er inmiddels wat gepolijster uitziet.

Deel dit:

11 gedachtes over “Groot onderhoud

 1. Wim Doesborgh

  Maak je geen zorgen, Jona. Het gaat uitstekend met je fantastische blog. Ik geniet er al jaren elke dag van. Alleen je overgevoelige en soms wereldvreemde reacties in je artikelen “dagelijks leven” verdienen de nodige pleisters.Soit. Ik volg je graag.

 2. Marcel Meijer Hof

  Aangaande gevelstenen: stap binnenkort toch maar
  eens op de fiets en rij via de dijk naar Enkhuizen. Doorkruis het gebied binnen de vesting, en daarvan voornamelijk het oostelijke, oudere deel. Daarbij vooral ook de vele stegen niet vergeten. De Gevelsteendichtheid is er tamelijk hoog :-]

 3. Alice Schipper

  Ik heb het geluk gehad om jarenlang college (Hovo) en andere losse cursussen bij Jona te kunnen volgen. Sluit me helemaal aan bij zijn NS perikelen en geniet van de dagelijkse blog

Reacties zijn gesloten.