Literaire quiz (6)

Citizen Kane heet Charles Foster Kane maar is natuurlijk William Randolph Hearst. The Velvet Goldmine gaat over Brian Slade maar dat is natuurlijk David Bowie. M*A*S*H speelt tijdens de Korea-oorlog maar is een protest tegen de Amerikaanse aanwezigheid in Vietnam. En de naamloze Europese hoofdstad in de literaire quiz van vandaag is vanzelfsprekend Brussel, waar ik gisteren even was, op weg naar het onlangs heropende Afrikamuseum in Tervuren.

De vraag vandaag: in welke beroemde roman speelt dit monstreuze gebouw een rol? Het is een van mijn lievelingsboeken. Misschien moet ik er nog eens over bloggen. Ik kreeg er gisteren een idee voor.

Trouwe lezers kennen de prijs: eeuwige  roem. Aangezien deze blog wordt opgeslagen in het Nationaal Archief, zal tot in eeuwigheid bekend blijven dat u wist waar naar ik verwees.

Deel dit:

10 gedachtes over “Literaire quiz (6)

  1. Je bent me voor, Jona. Ben er zelf nog niet geraakt. Heb vorige week bezoek moeten afzeggen wegens naweeën van operatie. Heb wel een krantenartikel als bijlage gebracht in recensie op Histoforum Magazine over Evans, Richard. De eeuw van de macht. Europa 1815-1914, onderaan, bij stuk over standbeeld van Leopold II in Hasselt. http://histoforum.net/2018/macht.html

  2. Johan Overduin

    Ook een angstaanjagende beschrijving van dat “dawning horror”
    In Austerlitz van Sebald.(wel beinvloed door Joseph Conrad, denk ik). Grandioos boek trouwens

Reacties zijn gesloten.