13 gedachtes over “Tien jaar geleden

 1. FrankB

  Ja, die was leuk, al heb ik nog wel fraaiere afstandsschoten gezien.
  Fijn dat je Engelsen commentaar laat geven, want het Nederlands sportcommentaar is een ramp. Ik ben een voorstander van een Vlaams-Nederlandse sportzender, waarbij alleen Vlamingen commentaar mogen geven bij voetbal en wielrennen. OK, Annette van Trigt (die het niet meer doeet) mag, als ze dat nog wil. Want overigens heeft Nederland sinds Hugo Walker geen goede meer gehad voor voetbal. Daarom en ook omdat het toepasselijk is:

 2. Dirk

  Voor wie houdt van spannende slotscènes in voetbal, 2 doelpunten waar ik nog hees van ben.

  – de Rode Duivels en de mooiste counter uit de geschiedenis:
  Op het WK 2018 geraakt België niet verder dan 2-2 tegen Japan. Tot de 93ste minuut. Commentaar van Peter Van den Bempt.

  https://sporza.be/nl/2020/05/31/de-3-2-in-belgie-japan-met-commentaar-van-peter-vandenbempt~1590950742988/

  – Antwerp en de penalty van Hairemans:
  Dit is niet de mooiste goal uit de geschiedenis, al wordt de penalty volgens het boekje getrapt. Dankzij dit doelpunt wipte Antwerp in de laatste minuten van de wedstrijd en de competitie over leider Lierse en behaalde het onverhoopt en onverwacht een plaats in de finale voor promotie naar 1ste klasse. Kers op de taart was dat de penalty getrapt werd door local boy Geoffrey Hairemans, opgegroeid in de schaduw van het stadion en als “Geoffke Deurne-Noord” publiekslieveling. Na de euforie van deze wedstrijd en de boost die deze ene penalty club en spelers gaf, was die finale maar een formaliteit. Maar die ene penalty…de spanning vooraf, de stilte tijdens de aanloop, de vreugde achteraf.

 3. jacob krekel

  Voetbal is echt heel leuk om te kijken. Als het maar niet langer dan 5 minuten hoeft want dan wordt het ongelofelijk saai op tv, omdat ze altijd alleen maar laten zien wat er met de bal gebeurt, en niet hoe de teams spelen. Daar kan een commentator ook niets aan redden.

Reacties zijn gesloten.