Sinterklaas voor inburgeraars

Er kan maar één iemand op deze planeet de oudste mens zijn en maar één iemand de rijkste. Zo is er ook maar één langste persoon op aarde en kan er maar één oom zijn die het leukste neefje heeft. Toevallig ben ik dat.

Twee weken geleden was mijn neefje bij me op visite. Ook een goede vriend was er, en die had zijn echtgenote meegenomen, een Iraanse die nog volop aan het inburgeren is en me elke keer weer verbaast met de snelheid waarmee ze Nederlands leert. Tot ieders vreugde konden neef en echtgenote heel redelijk met elkaar praten en slaagde de inburgeraarster erin zelfs de regels van een Iraans spelletje aan mijn neefje uit te leggen.

Vanavond had ik hem aan de telefoon. Hij had zich bedacht dat de Iraanse vrouw, die nog pas zo kort in Nederland was, niet goed kon weten wie Sint-Nicolaas was. Hij had ook nagedacht over de oplossing: ze moest vanavond vooral naar het Sinterklaasjournaal kijken.

Ik heb de leukste neef van de wereld. Q.E.D.

Deel dit:

Een gedachte over “Sinterklaas voor inburgeraars

  1. karin

    En laat ik nou toevallig het allerliefste, leukste en mooiste kleindochtertje hebben van de hele wereld…!

Reacties zijn gesloten.