Honderd grote schrijvers

Homeros (Glyptothek, München)

Dit is nou aardig: een beredeneerde lijst van de honderd grootste schrijvers aller tijden. Uiteraard kun je het er uitsluitend mee oneens zijn, want dit soort lijsten zijn simpelweg bedoeld om te dwingen tot nadenken.

Maar als Multatuli en Chinua Achebe ontbreken, als Ovidius wél wordt genoemd en als Homeros zestien andere schrijvers voor zich moet dulden, lijkt er toch objectief – als dit het woord mag zijn – iets verkeerd gegaan. Ik denk dat als je mensen wereldwijd zou vragen een lijst op te stellen, Homeros bij de eerste vijf eindigt, Multatuli en Achebe ergens tussen de 70 en 100 worden genoemd en Ovidius de top-100 niet haalt.

Ik mis trouwens ook “Willem die Madocke maecte”.

Desalniettemin: kijk toch eens hier.

Deel dit:

Een gedachte over “Honderd grote schrijvers

  1. Inderdaad, ik bekijk ze altijd, en mis meteen schrijvers. Ik heb eens zo’n boek gekregeen van “1000 (of 500) boeken die je gelezen moet hebben”. Toen ik zag dat 90 % contemporain was heb ik maar snel weer geruild … :-). Leuke lijst ! Dank.

    Michael
    Zoetermeer

Reacties zijn gesloten.