Amsterdamse dodenherdenking (2)

Mijn kritiek op onze hoofdstad maakt me niet blind voor haar kwaliteiten, en daaronder reken ik haar vermogen af en toe verdraaid snel actie te kunnen ondernemen. Vorige week blogde ik dat het Van Randwijkmonument beschadigd was, en ik stuurde het betreffende stadsdeel een mailtje. Ik zal zeker niet de enige zijn geweest. In elk geval zag ik vandaag dat het was hersteld. Dat was vakwerk, mensen. Chapeau bas!

Deel dit:

2 gedachtes over “Amsterdamse dodenherdenking (2)

  1. De eerste en de laatste e staan nog steeds een beetje te hoog. Ze horen net een klein beetje door de basislijn te zakken, zoals de middelste e. Dat heet typografie en omdat ik van huis uit grafisch ontwerper ben weet ik daar vanaf.

  2. Ik heb er vandaag op gelet, omdat je er ook de vorige keer op wees; en je hebt gelijk. Ook de andere letters staan een beetje uit het lood. Het zal lastig zijn dit goed te krijgen omdat de letters met betrekkelijk dunne stukjes metaal zijn vastgezet aan de muur. Ik ben allang blij dat de tekst weer compleet is, dat is zo zoetjesaan al veel. Er zijn is ook een monumentje met een spelfout, waar niets aan wordt gedaan.

Reacties zijn gesloten.