Exit De Pers

Zojuist heb ik uit mijn browser de “bookmark” verwijderd van De Pers. En dat gaat me aan het hart. Niet dat de verdwenen krant werkelijk ideaal was. Er waren te veel columnisten, de society-rubriek was veel te groot en de krant heeft ruimte geboden aan de domste analyse aller tijden. De redactie is er echter ook vijf jaar lang in geslaagd me elke dag minstens één artikel te geven dat de moeite waard was. Dat mag wel in de krant.

Ik heb net Trouw, De Volkskrant, Het Parool en het NRC Handelsblad uit. Vroeger was het lezen van de zaterdagkranten een van de hoogtepunten van mijn weekend, en hoewel ik ook dat niet wil idealiseren, is het wat wrang dat ik in die dikke stapel papier de laatste tijd nooit meer een stuk aantref dat de moeite waard was. Echt. Nooit.

Mag ik een voorstel doen? Als het laatstgenoemde kwartet nu eens op zaterdag stopt met verschijnen, en we in plaats daarvan één dag per week De Pers terugkrijgen? Gewoon, een krant met echt nieuws.

Deel dit: