De internet-haatmachine

schavot

Dit plaatje vond ik net op mijn Facebookpagina. “Help mij om die beulen te vinden”, staat er bij geschreven, met de oproep de foto te verdelen. Vervolgens worden de daders alvast geïdentificeerd: “Diegene die geen varkensvlees eten en ons racisten noemen” en ten slotte wordt nog even gezegd dat de betrokkenen “vanaf hun tenen [mogen] beginnen [te] verbranden”.

De krochten des internets. We weten niet wie het zijn, maar desondanks weten we wel dat ze geen varkensvlees eten en Europeanen racisten noemen. N’importe wat er gebeurt: de dader moet worden weggezet als Marokkaan.

Voor de goede orde: de foto afkomstig is uit Maleisië, circuleert al sinds 2010 en is in 2013 door de Animal Cops rondgetwitterd. Dat schrijft althans het Algemeen Dagblad, maar deze website [[dode link]] houdt het erop dat de foto uit 2007 en uit Mexico komt. De daders zijn gearresteerd.

Deel dit:

5 gedachtes over “De internet-haatmachine

 1. CK

  Het is wonderlijk hoe snel varkensvlees in de ogen van Nieuw Rechts de scheidslijn tussen autochtoon en allochtoon aan het worden is. In Parijs serveerde het Front National varkensvleessoep aan de armen, in de hoop Algerijnen tw kunnen provoceren.

 2. Henk-Jan Vrielink

  Dan heb ik ook nog een “mooie” voor je Jona :

  Deze foto werd onlangs gepost met teksten als : Wraak voor de marteling van Ambassadeur Stevens

  http://truthaboutbenghazi.files.wordpress.com/2012/12/wpid-394021_557588217599993_1579095594_n.jpg

  Het is inderdaad vrij zeker dat Stevens in Libië gedood werd, maar hoe en wat is niet echt bekend.
  Voer maar: Torture ambassador stevens in in Google.

  Het bizarre is dat deze gruwelijke foto al in 2009 naar buiten kwam en in 2010 gepost werd bij een artikel over Wikileaks informatie aangaande CIA martelingen.

  Het internet van tegenwoordig is een mooi voorbeeld van hoe massa manipulatie, massa indoctrinatie en valse propaganda werkt. De domme massa, die zelf geen vragen stelt, reageert primair en basaal en als schapen op de desinformatie die verspreid wordt. Dit werkt haat in de hand en achterdocht, en vormt een ideale voedingsbodem van waaruit Populistische groeperingen maar ook de nog donkerdere Haatzaaiers zoals Neo Nazi’s dankbaar gebruiik maken van de gekweekte angst om in het dagelijks leven [Dus niet het internet] Daadwerkelijke politieke macht te verwerven.

  Daarom BRONNENKRITIEK, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen………

  Mensen,. denk kritisch na alsjeblieft !!

  Vraag je bij ieder stuk informatie af wat je ziet, hoort of krijgt toegespeeld, in alle media, waar het vandaan komt, of het echt kan zijn, of er een bijbedoeling achter zit, wie er achter zit.

  De basismethode is je afvragen: Wie, Wat, Waar, Wanneer, Hoe, en het allerbelangrijkste: WAAROM. [ Echt ? Nep ? Hoezo ? ]

  Een volgende Holocaust is namelijk zo geboren.

  1. ‘Daarom BRONNENKRITIEK, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen………

   Mensen,. denk kritisch na alsjeblieft !!’

   Dan denkt u blijkbaar dat dit per ongelijk is. Dat men niet zou weten dat het gelogen is. Ik geloof er niets van.

 3. MNb

  Tja, in de ogen van zulke lui is iedereen met een kleurtje donkerder dan de gemiddelde Ariër en lichter dan de gemiddelde Afro-Amerikaan automatisch Marokkaan. En die kun je nu eenmaal het beste collectief straffen. Daar knapte Europa een jaar of 70 geleden ook enorm van op.

 4. Marc Peeters

  Tja, crapuul is er nu eenmaal overal. Bronnenkritiek is inderdaad broodnodig, en toch zeker in het hier geschetste geval, maar onmiddellijk “Ariër”, “neo-nazi” of ander dergelijk fraais terugroepen wanneer onze niet-varkensvlees minnende medeplaneetbewoners – al dan niet terecht – in het vizier komen, is er ook over. Het enige dat ik kan vaststellen wanneer ik die foto bekijk is dat een hondje – minstens schijnbaar – wordt verhangen en dat twee jongelui die niet meteen blank kunnen genoemd worden middelvingersgewijze betrokken partij (b)lijken te zijn. Nog in het midden gelaten of het hier om fotomanipulatie gaat, kunnen we ons me dunkt bij alle mogelijke commentaren pro en contra toch de vraag stellen hoe ver onze permissiviteit (http://nl.wikipedia.org/wiki/Permissiviteit) mag reiken.

Reacties zijn gesloten.