Diefstal

(Jacobikerk, Utrecht)

Mijn nichtje op Curaçao leest graag de Seven Days, een soort krant voor pubers. Als u die niet kent, zou ik zeggen dat u die eens bij de Ako te pakken moet zien te krijgen, want het is een leuk blad dat u zal verrassen met zijn hoge niveau. Mijn nichtje weet wel wat ze leest.

Helaas is het tijdschrift in Willemstad, voor zover ik weet, niet leverbaar, dus ik koop zo af en toe een los nummer en stuur het naar Curaçao. Vorige maand stuurde ik twee nummers tegelijk. Zorgvuldig gewogen op de postweegschaal, voldoende gefrankeerd (een flink bedrag), en hup met de post mee, naar De West.

Kreeg ik dus een briefje dat het onvoldoende gefrankeerd was. Het kon niet kloppen, maar ik moest op reis naar Bulgarije en ik was te gehaast om opheldering te vragen. Wat krachttermen onderdrukkend heb ik de strafport betaald en ben ik op reis gegaan.

Nu heb ik een erg aardig nichtje dat me zeker even een mailtje zou hebben gestuurd om me te bedanken, maar het kwam niet. Toen ik mijn zus vandaag sprak, informeerde ik of ze de post hadden ontvangen. Dat bleek niet het geval.

Zo ver zijn we dus al gekomen: dat je tweemaal mag betalen voor een niet door het voormalig rijkspostbedrijf – ik ga niet uitzoeken hoe het dit jaar wil worden genoemd – geleverde dienst. Overigens las ik een paar dagen voordat ik naar Bulgarije afreisde dat de posttarieven, die in 2013 tweemaal zijn verhoogd, opnieuw zullen worden verhoogd.

Deel dit:

3 gedachtes over “Diefstal

    1. Ik denk dat de Nederlandse posterijen onbetrouwbaar waren: zij stuurden de kaart voor de strafport.

      Klagen gaat helaas niet, want die kaart heb ik verstuurd en ik heb het bonnetje dat ik die enveloppe heb verstuurd, allang bij het oud papier gedaan.

  1. De postbezorging kan niet in de schaduw staan van de bezorging in het verleden. Nu mag je blij zijn als een kaart van Den Haag naar Zoetermeer binnen drie dagen wordt bezorgd (komt dan zelfs vaak niet aan). Vroeger werd die kaart na een dag bezorgd. Ik stuurde vorige week maandag een kaart vanuit een redelijk grote plaats in Frankrijk naar Nederland. De kaart is er nog steeds niet. Komt ie nog….? C’est la question!

Reacties zijn gesloten.