Bij ons in het dorp (12)

Bij ons in het dorp is ooit, op een moment waarop alle intelligentie even met de Amstel naar het IJ was weggestroomd, besloten dat er speciale fietsroutes moesten komen: het Hoofdnet Fiets. Op de andere wegen regeert de auto en dat is niet zelden gevaarlijk. Nu dat Hoofdnet Fiets er eenmaal is, vindt er ook onderhoud plaats en dan blokkeert de gemeente dus alvast op vrijdag een brug omdat men er op maandag kan gaan werken.

Mijn alternatief is nu dit punt, wat het er voor een fietser niet makkelijker of veiliger op maakt.

Naschrift maandag 18 mei

Situatie ongewijzigd

Naschrift dinsdag 19 mei

Situatie ongewijzigd, maar nu van de andere kant. Nog steeds niemand aan het werk.

Deel dit:

11 gedachtes over “Bij ons in het dorp (12)

 1. Willem Vermeer

  Als ik het goed heb, was dit zelfde bruggetje vorig jaar (of misschien het jaar daarvoor) ook een tijdje wegens werkzaamheden afgesloten. Mijn alternatief is om rechtsom te rijden (voor zover dat gaat op die kasseien) en de trap op, dan meteen naar links de brug over en dan meteen weer naar links. Maar dat is behelpen want je moet van je fiets af en als rechtshandige moet ik die fiets dan de trap op dragen. Het scheelt wel TWEE minuten op de voor mij essentiële route naar mijn kleindochter. 😉

  Ieder ander alternatief leidt bij mij subiet tot verdwalen, bv. gisteren.

  Dat neemt niet weg dat het bij ieder jaargetijde een mooie rit is met veel water.

 2. Marcel Meijer Hof

  Regeren is vooruitzien, ook voor de hoofdstedelijke onderknuppels !

  Dat niemand dat hekje even opzij heeft gezet. Ik zie dat het op één punt is vastgeschroefd. Heeft dan niemand meer een steeksleutel 13 in het junkieproof zadeltasje ?

  Bij mij in de buurt zijn vier camperplaatsen gereserveerd aan de rand van een grote parkeerplaats bij sportvelden. Helaas zijn de bordjes uitsluitend te lezen wanneer je OP deze parkeerplaats staat. De gemiddelde vreemdeling zoekt tevergeefs …

  Ooit heb ik een zoekend echtpaar geholpen en heb aansluitend de bordjes omgedraaid opdat zij te lezen zouden zijn vanaf de rijbaan. Enkele weken later was dit weer op orde gebracht …

 3. Als ik een afspraak maak met kapper in de Kinkerstraat moet ik dus niet door het Vondelpark maar over de veel te drukke 1ste Const Huygens

 4. Yde Linsen

  Handelen dorpsschout en -schepenen eens proactief is het weer niet goed, maar ik begrijp de ergernis en het lijkt me dat een werkvoorbereider van de ene dienst dit soepel met de collega van de andere dienst kan afstemmen om zulks te voorkomen.Maar niet te vaak want dan blijft er te weinig te mopperen voor me over.

 5. In Groningen zijn zulke blokkades vrijwel nooit hermetisch en vormen meer een niet te missen waarschuwing dan een afsluiting. Vanmiddag nog op de terugtocht van een fiets-ommetje een kruispunt gepasseerd dat in het weekend op de schop geweest was en waar de hekken nog niet weggehaald waren, maar waar bermen en trottoirs eenvoudig doorgang toestonden.

  En wanneer in Groningen brug-onderhoud fietsers tot omrijden zou dwingen, dan wordt een noodbrug aangelegd. Op mijn hoofdroute naar het centrum was er afgelopen half jaar een nood-spoorwegovergang die fietsers een omweg van 2x 500 meter bespaarde terwijl er een tunnel werd aangelegd.

  Akelige uitzondering is een brug over het Van Starkenborghkanaal die door een domme bedieningsfout aan gort is gevaren door een binnenschip, en waar Rijkswaterstaat tegen de lokale wensen in geen aanstalten maakt om hem te vervangen, hoewel het de hoofdfietsroute voor scholieren uit diverse buurtschappen is en geliefd bij recreatieve fietsers. Maar ja, het Rijk hè.

  1. FrankB

   Daar staat dan weer tegenover dat het Stadjer bestuur tegenwoordig uitblinkt in het kappen van bomen – ook tegen de lokale wensen in. En dat nog wel onder verantwoordelijkheid van de partij waar ik zelf lid van ben.

 6. frayek

  Weet je dat wel zeker, dat er maandag gewerkt wordt? Ik bedoel, bij ons werd in maart de straat ter verharding afgesloten. Die klus geschiedde tenslotte in oktober. Van hetzelfde jaar, dat dan weer wel.

  1. net de klokkenmaker in mijn geboortestadje:
   “wanneer is tie klaar”: “vrijdag!”; mijn moeder weer: “welke vrijdag?” soms inderdaad (ook) een half jaar later, na veel weken van opnieuw vragen en het nodige grommen als reactie

Reacties zijn gesloten.