VWN Gedichtenwedstrijd

Treed uit de schaduw, jij
Dichter of rijmelaar
Hou je van wetenschap?
Grijp dan je kans!

Eeuwige roem wacht de
Onovertroffenen
Die het gaan winnen
(Een poosje, althans)

De VWN, de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -communicatie Nederland, zoekt dit najaar naar de mooiste wetenschapspoëzie binnen het Nederlandse taalgebied. Wie schrijft het beste nieuwe gedicht over de wetenschap in de ruimste zin van het woord?

Een selectie van de beste gedichten zal worden gebundeld. Daarnaast zijn er prijzen te winnen. Een deskundige jury, bestaande uit Anna Enquist, Ionica Smeets, Edward van de Vendel en Marlies ter Voorde, zal de winnaars selecteren. Op de winnaars van de derde tot en met eerste prijs ligt naast 100, 150 en 250 euro een wetenschappelijk verantwoord boekenpakket te wachten.

Ook u kunt uw bijdrage aan de wetenschap leveren. Een limerick over Einstein, een sonnet over culturele antropologie of een haiku over het lableven; laat uw dichtersader stromen en doe mee. Kijk voor meer informatie, het reglement en het inzendformulier hier.

De deadline is 28 november 2021. Het winnende gedicht zal worden gepubliceerd in het NRC Handelsblad.

Deel dit: