W.F. Hermans en Mark Rutte

W.F. Hermans (foto Nationaal Archief)

In 1972 kon minister Piet Engels een brief vol goed nieuws schrijven aan Willem Frederik Hermans: de auteur had de P.C. Hooftprijs gewonnen, een bedrag van niet minder dan 18.000 gulden. Hermans was blij met de erkenning, maar niet veel later ontdekte een van Engels’ ambtenaren dat de prijs maar 8.000 gulden was. Engels bood zijn excuus aan, maar Hermans sloeg de prijs nu af met de terecht beroemde woorden dat hij weigerde zich te laten bekronen “door een minister wiens handtekening van de ene op de andere dag 10.000 gulden in waarde daalt”.

Ik moest eraan denken toen ik las dat Mark Rutte zich 50.000.000.000 euro vergiste en dat Nederland daar voor een substantieel deel garant voor staat. Hoeveel euro werden Ruttes woorden dit weekend minder waard?

Deel dit:

Een gedachte over “W.F. Hermans en Mark Rutte

  1. Mans

    Geweldig, zoals altijd, die W.F. Hermans.
    Zou graag zijn commentaar gehoord hebben over de snelle afwaardering van Rutte’s handtekening.
    Goed dat Rutte samen was met Jan Kees want die vindt tegelijk wel wat belastingen uit om 50 miljard extra uit het volk te persen. En dat volk laat zich ook met plezier nemen.

Reacties zijn gesloten.