(Reclame)

israel_verdeeld

Even wat reclame. Als u Sint-Nikolaas eens iemand een boek over de Oudheid cadeau wil laten doen, een boek dat de lezer serieus neemt, een boek waarin de lezer niet zomaar wat feiten krijgt toegeworpen maar ook krijgt uitgelegd hoe we die feiten kunnen kennen – kortom, als u iemand eens een écht boek wil cadeau doen: denk dan eens aan Israël verdeeld, mijn schets van het jodendom aan het begin van de jaartelling.

Ik had veel plezier bij het lezen van al die wonderlijke bronnen, beleefde evenveel plezier aan het schrijven en hoop dat dit plezier te herkennen valt in het eindresultaat. Ik vind het in elk geval zelf een aardig boek, maar ik ben als bron natuurlijk verdacht. Hier vindt u echter de bespreking in het NRC Handelsblad  en hier een lang uittreksel. En u bestelt het boek daar.

Deel dit: