Bij ons in het dorp (13)

Dit is de zuidelijke toegang van station Amsterdam-Zuid.  Boven de twee ingangen staat “verboden te fietsen”, geflankeerd door twee verkeersborden die hetzelfde zeggen. Die borden worden links en rechts van de rechtertunnel nog eens herhaald, geplakt op het lichtgroene glas. In de tunnels staan twee blauwe borden met hetzelfde verkeersbord. Moeilijk zichtbaar is dat achter de twee blauwe borden op de muur ook nog eens de mededeling hangt dat het verboden is hier te fietsen.

Dat zijn dus twaalf verbodsborden op – wat zal het zijn? – twaalf meter breedte. Uniek is dat in Amsterdam niet, maar waarom, Station Zuid, waarom?

Deel dit:

9 gedachtes over “Bij ons in het dorp (13)

 1. Frans

  Gras? Oh, typefout, glas natuurlijk. En zo’n grote poort nodigt natuurlijk wel uit om keihard naar binnen te fietsen. Fietsers denken nou eenmaal gauw dat ze overal mogen komen, dus de gemeente heeft waarschijnlijk gedacht: een gewaarschuwd mens telt voor twaalf!

 2. Igno Woltring

  Gutta cavat lap idem non vi sed saepe cadendo
  De druppel holt de steen uit, niet door zijn kracht maar door steeds te vallen, Jona

  1. Rob Duijf

   Het kan natuurlijk zijn dat uit demografisch onderzoek van het stadsdeel blijkt dat het aantal slechtziende fietsers in Zuid significant hoger is dan in de rest van de stad…

  1. Marcel Meijer Hof

   Charles, Amsterdammers zijn niet zozeer traag van begrip als wel hardnekkig anti-autoritair, om niet te zeggen licht anarchistisch en per definitie eigen-wijs :-]
   Ik kan het weten want ik ben er zelf eentje.

   1. Otto Cox

    Voor die eigenwijze Amsterdammers kan je beter de omgekeerde psychologie gebruiken: je hangt een bordje “verplicht voor fietsers” naast de tunnel en geen Amsterdammer die er nog doorheen fietst…

 3. Roger Rymen

  Als ik, als Belg, Amsterdam verlaat juicht mijn hart dat ik, voetganger zijnde, zonder door een fietser te zijn aangereden, heelhuids terug naar huis kan.

 4. Robert

  In Houten staan die borden midden in de in- en uitgang. Natuurlijk worden ze geregeld aan de kant geschoven door fietsers die haast hebben (en welke fietser heeft dat nu niet als de trein gehaald moet worden).

Reacties zijn gesloten.