De Blijde Boodschap

Een van de grote vragen in deze tijden van corona is, vanzelfsprekend, of de heilige vader zondag wel gewag zal maken van het toenemend verval der zeden. En of er wel fijne muziek zal zijn van het leger. U moet u, net als Gerard Reve, morgen zo rond een uur of twaalf neerzetten voor uw kleurentelevisie.

Deel dit:

6 gedachtes over “De Blijde Boodschap

 1. iqnada

  Gerard Reve was een prima pestkop. Hilarisch. Zijn hooggeleerde broer heeft mijn leven in minder debiele dreven gedreven. Leve Karel Van Het Reve.

  Jammer dat mijn lieve en slimme kleinkinderen geen Nederlands kennen: ze zijn Frans en Australisch en te jong.Tweetalig: Engels bij mij en Frans op school.

  Zoals de Belgen zeggen: neig spijtig.

  Charles

 2. FrankB

  Laat ik ook eens een gebed uitspreken.

  Our brains, which art in our heads, treasured be thy names. Thy reasoning come. The best you can do be done on earth as it is. Give us this day new insight to resolve conflicts and ease pain. And lead us not into supernatural explanations, deliver us from denial of logic. For thine is the kingdom of reason, and even though thy powers are limited, and you’re not always glorious, you are the best evolutionary adaptation we have for helping this earth now and forever and ever. So be it.

  1. Robert

   Een gebed tot een object maakt deel uit van een religie.
   Een knap zinloos gebed ook als het brein niet benut wordt, zoals elke dag weer wordt bewezen met slechts één blik op het nieuws.
   Vandaag: weer een brand in een zendmast voor telecommunicatie.
   Omdat 5G de verspreiding van het Coronavirus zou bevorderen.

 3. Robbert

  Amen! En dat allemaal in het Engels zodat de boodschap wereldwijd verstaan wordt!
  Jammer dat je je plaats in de lege Sint Pieter niet hebt ingenomen. Je plaatsvervanger deed het overigens niet onaardig, hij noemde weliswaar enkele bovennatuurlijke zaken, maar niet het voorspelde verval der zeden en wel een paar plekken waar andere ellende aan de gang is dan C.

Reacties zijn gesloten.