Bij ons in het dorp (19)

Ambtenaren die niets doen: het is niet alleen uitgesproken flauw zulke voorspelbare grappen te maken, het is ook simpelweg niet waar. Ambtenaren werken doorgaans net zo hard als andere mensen. Of harder. Zoals de man of vrouw die een bord moest neerzetten dat de fietsen zouden worden verwijderd van wat bekendstaat als Brug 108.

Ik vermoed dat de ambtenaar die Brug 108 opvrolijkte met deze gele borden  dezelfde is die zulke borden plaatste op het WG-terrein. Iemand die best hard werkt dus, maar zijn energie niet heel handig richt.

Deel dit:

6 gedachtes over “Bij ons in het dorp (19)

 1. Saskia Sluiter

  Haha ja dit soort dingen. Ik kan daar altijd smakelijk van genieten. Zeven verkeersborden op acht vierkante meter, bordjes ‘einde voetpad’ en ‘begin voetpad’ bij de kruising met een ander voetpad; het blijft vermakelijk. En absurd. En het levert fantastische foto’s op.
  Ik had ooit een cursist die in de bewegwijzering zat. Het is een flinke business.

  1. Rob Duijf

   Op de brug over de Da Costagracht staan hekjes. Daar kun je je fiets tegenaan zetten met 10 kettingsloten. Aan elk hekje hebben de nijvere ambtenaren een geel bord vastgemaakt, zodat het volkomen duidelijk is dat hier vanaf een bepaald tijdstip geen fietsen mogen worden gestald i.v.m. werkzaamheden. Er staat zelfs nog een telefoonnummer vermeld voor wie het allemaal niet snapt. Desondanks zie ik dat de brug volstaat met fietsen. Er zal wel flink geklaagd gaan worden bij Femke als die fietsen straks met een betonschaar los moeten worden geknipt…

 2. “Iemand die best hard werkt dus, maar zijn energie niet heel handig richt.”

  Aangezien ik de ambtenarij van binnen ken, denk ik dat de ambtenaar (waarschijnlijk hoofdschuddend) de opdracht naar de letter heeft uitgevoerd, iets mompelend als ‘zoals ze het willen kunnen ze het krijgen. Naar ons luistert toch nooit iemand’.

 3. Frans Looije

  Ach, ook Haarlem kent zo z’n mysterieuze ambtenaren handelingen.
  Op 2 juli werden hier in de straat bij de parkeerhavens borden in de stoep gehengst met de mededeling dat vanaf 2 juli niet geparkeerd mocht worden ivm werkzaamheden.
  Gisteren, 20 juli werden de borden weggehaald. En nu komt het: er is helemaal niets ondernomen! Alleen een grote berg zand is er gestort over twee parkeerplaatsen en deel van het fietspad.
  Een straat verderop is wel wat gebeurd, er worden nieuwe of extra stroomkabels aangelegd.
  Blijkbaar was de planning niet goed doordacht. Het zal wel corona zijn.

Reacties zijn gesloten.