Reclame

Reclame is onvermijdelijk want de consument moet op een of andere manier ontdekken dat een product of een dienst bestaat. Dat maakt het niet minder opdringerig en ergerlijk. Dus het is met enige terughoudendheid dat ik deze blog even interrumpeer met reclame.

Het tweeluik

Ik schrijf boeken die ik in elk geval zelf interessant vind. Zo was er mijn tweeluik over enerzijds tekstwetenschappers die papyri uitgeven zonder acht te slaan op wat archeologen te melden hebben (en dat gaat dus fout) en anderzijds mensen die archeologisch een probleem willen oplossen zonder te kijken naar wat tekstwetenschappers weten (en dat gaat ook fout): Bedrieglijk echt en het onlangs herdrukte Hannibal in de Alpen. U bestelt het ene boek hier en het andere boek daar, maar vooral: léés die boeken.

Oudheidkunde is een wetenschap

Of bestel alvast Oudheidkunde is een wetenschap, waarin ik uitleg waarom dat zo is en welke innovaties er zijn. En dat die, ook al hoor je er nooit over in een talkshow, soms best de moeite waard zijn. De eerste meelezers vinden het een boeiend boek. Dus wie weet. De boekpresentatie is op 29 november in Antwerpen en de dag erna in Leiden.

Een lezing

Ik verzorg weleens een lezing. Aanstaande donderdagavond sta ik in Boekhandel Stumpel in Krommenie, gratis en voor niets, te vertellen over Constantijn de Grote. Kom luisteren en meld u even aan.

Nog een lezing

Alles wat u altijd over Iran in de twintigste eeuw wilde weten: Carolien Roelants spreekt op zaterdag 23 september in het Leidse Rijksmuseum van Oudheden over de Constitutionele Revolutie van 1905 en Richard Kroes over Mossadeq. Schrijf u wel even in.

Cursussen

Ik verzorg in september weer cursussen. Ik spreek over de Romeinen in de Lage Landen in Gouda, over Constantijn de Grote, over epiek in Bussum, over Julius Caesar in Haarlem, over de Bronstijd in Schagen en over het ontstaan van de islam in Dronten en Zoetermeer. Mensen vinden het gezellig. Dus kom ook eens luisteren.

Reclame voor reizen

In het voorjaar organiseer ik reizen naar Tunesië, Libanon, Jordanië en Wallonië.

Einde van de reclame. Morgen een curieus stukje over Irak.

Deel dit:

11 gedachtes over “Reclame

 1. Frans Buijs

  Ik weet eigenlijk heel weinig van Iran en hoe die islamitische revolutie nou ontstaan is, dus misschien is het een goed idee om daar eens naartoe te gaan. Dat de enige ayatollah die ik leuk vind, ayatollah Fred Gleufhoed, waarschijnlijk niet ter sprake zal komen, hoeft me niet tegen te houden.

 2. Dirk Zwysen

  Op Livius lees ik: “Wallonië is voor veel Nederlanders een onbekend deel van de wereld.” Die indruk hebben wij alvast niet als we door Wallonië reizen 😁.
  De 29ste november staat genoteerd!

   1. Huibert Schijf

    Voor wie dat niet weet: de Groene Waterman is de beste boekhandel van Antwerpen, niet al te ver van de Groenplaats

Reacties zijn gesloten.