Culinair kapitaal

Sommige gedachten moet je maar onderdrukken. Inmiddels is er, zo lees ik [[link verlopen]], een app waarmee je foto’s van je maaltijd digitaal kunt delen.

Foto’s van geconsumeerd voedsel zijn een belangrijk onderdeel geworden van je digitale identiteit. Smaak voor bepaald voedsel werkt ook hier onderscheidend en verraad [sic] in één oogopslag de mate aan cultureel kapitaal.

Juist ja.

Als ik zoiets lees, denk ik altijd wat mensen in pakweg 1960 zouden hebben gedacht als een tijdreiziger ze zou komen vertellen dat, nee, nadat we de maan hadden bereikt hebben we Mars maar laten zitten, en toen we de pokken hadden uitgeroeid hebben we geen aandacht meer besteed aan lepra en malaria, maar we hebben wel een ding dat Facebook heet, waarmee we onze privacy afstaan en elkaar foto’s kunnen sturen van ons avondeten.

Maar die gedachte onderdruk ik dan.

Deel dit:

Een gedachte over “Culinair kapitaal

Reacties zijn gesloten.