Gevloerde kerken

advHet is wat gratuit, dat eeuwige geklaag over de ondergang van het NRC Handelsblad. Niemand dwingt je op zaterdag de lifestyle-bijlage te lezen. Je hoeft haar zelfs niet te kopen: ik was althans laatst in een winkel die de krant op zaterdag met en zonder Lux aanbood. De krant zonder kostte evenveel als de krant met, maar de winkelier had de bijlage alvast bij het oud papier gelegd. Service van de zaak.

Dit gezegd hebbende doe ik nu dan toch ook een duit in het zakje. Zie de advertentie hierboven, uit de krant van 11 juni. Met NRC Reizen kunt u naar Jordanië. Een mooi land, daar niet van, maar wie denkt men in vredesnaam te bereiken met het onderstaande proza?

Op deze reis ontdekt u steden uit de Romeinse oudheid waar theaters, met mozaïeken gevloerde kerken en imposante zuilen herinneren aan een rijk tijdperk.

Gevloerde kerken. Juist.

U mag zelf in de slotzin de interpunctiefout en een gevalletje Engelse ziekte opzoeken, dan kan ik door naar de “Bijbelse locaties bij Mount Nebo en Bethany, de plek van Johannes de Doper”. Het dubbele anglicisme is op zichzelf niet erg, maar NRC Reizen is duidelijk de doelgroep vergeten: lezers van het NRC Handelsblad. Dat is de krant waarin de populairste bijdrage jarenlang de maandelijkse taalrubriek van Jerôme Heldring was. Dat is de krant waarvan de redactie koos voor de Witte Spelling. Dat is de krant die elke week de geliefde “Woordhoek” van Ewoud Sanders heeft. De lezers zullen zich storen aan elke stijlfout.

Overigens is het wat curieus dat de berg Nebo op het programma staat, want de met mozaïeken gevloerde kerk daar is al jaren gesloten voor het publiek.

Deel dit:

Een gedachte over “Gevloerde kerken

Reacties zijn gesloten.