Israël verdeeld | Errata

israël_verdeeldAan ieder boek werkt een compleet team, maar fouten worden onvermijdelijk gemaakt. De meeste in Israël verdeeld verstoren het goede begrip van de tekst niet werkelijk.

De grootste vergissing is echter… de titel! Het boek had eigenlijk als ondertitel De Joodse wereld aan het begin van de jaartelling moeten hebben. Hoe de voor de PR bedoelde slagzin Hoe een klein koninkrijk veranderde in twee wereldgodsdiensten tot ondertitel kan zijn gepromoveerd, is een vooralsnog onopgelost raadsel.

Deel dit:

11 gedachtes over “Israël verdeeld | Errata

  1. Zo curieus is dat niet. Identiteiten kunnen van vorm veranderen. De Druzen zijn een religie die een etnische gemeenschap werd; de maronieten begonnen als een Arabische stad en werden een christelijke geloofsgemeenschap. Het woord “Romein” duidde (als ik het wel heb) op het negentiende-eeuwse Balkanschiereiland elke christen aan en werd steeds meer een woord om Grieken aan te duiden, tot de Duitse Bezetter het woord “Helleen” invoerde.

      1. Ikzelf. Na de eerste proef heb ik bij de tweede proef gekeken of de eerste correctie was gedaan. Dat er andere wijzigingen konden zijn, zoals in de titel, heb ik niet overwogen. Dus ik heb een en ander goedgekeurd. Het is zoals het is.

      1. henktjong

       Ja, je had toch minstens de periode 70-2013 mee kunnen nemen. Maar ik geloof ook dat je aangekondigd had dat je niet verder zou gaan dan 70, hè?

      2. Het boek biedt een overzicht van het tempeljodendom; de eigenlijke ondertitel was “Het Jodendom aan het begin van onze jaartelling” en ik heb het over “een overzicht” en “een panorama” enz..

       Die ondertitel is veranderd in “Hoe twee wereldgodsdiensten ontstonden”, maar het is nog altijd vooral een boek over het Jodendom zélf, met “een vooruitblik” naar wat er volgde.

 1. Voor Sinterklaas gevraagd maar de boekhandel hier had hem nog niet binnen. Wees mij op de mogelijkheid te bestellen via hun website maar de aktiecode voor de de uitgever-korting kon hier waarschijnlijk niet verzilverd. Geeft mij toch weer het gevoel dat ik , de kortingbeluste consument, de sympathieke boekhandelaar met de roe de 21e eeuw in drijf. Hij wordt nu analoog besteld en verrekend, hopelijk op tijd binnen want ik kijk er wel naar uit! Jammer dat de e-book niet gelukt is.

 2. Wouter

  Een ander gevolg van die verkeerde ondertitel is dat je boek, althans bij boekhandel Paagman hier, niet in de kast Geschiedenis/oudheid te vinden is, maar in de kast Religie.

Reacties zijn gesloten.