Nieuw oudheidkundig tijdschrift (3)

Ik sta op het punt af te reizen naar Iran en heb het momenteel superdruk. Vandaag dus de kortste blogpost in tijden: de website van het nieuwe oudheidkundige tijdschrift is af en de PDF met het nulnummer komt al heel snel beschikbaar.Daarin een artikel over een Griek in Egypte, de Markthallen van Trajanus en een pas-ontdekte papyrus die een scène lijkt te illustreren uit een van Alexanders veldtochten.

Op de omslag ziet u geen museumvoorwerp of ruïne, zoals bij archeologische tijdschriften, maar een tekening met een scène uit de Markthallen van Trajanus. Ons blad gaat immers over de oude wereld zélf en niet over “de oude wereld zoals gezien door archeologen” of “de oude wereld zoals gelezen door classici”. Tekeningen zijn een toffe manier om te tonen hoe de wereld eruitzag waarin het allemaal is begonnen.

De website is hier.

Deel dit:

3 gedachtes over “Nieuw oudheidkundig tijdschrift (3)

  1. Gelijk heb je. De lezers willen zich kunnen inleven in hoe het was, daar helpen goede illustraties bij. Het alternatief is fotografie maar dan moet je ook fotomodellen hebben, locaties, decors, kleding en gebruiksvoorwerpen enz. Dan is zelfs een goedbetaalde tekenaar waarschijnlijk nog voordeliger.

    Ik ben wel benieuwd naar dat nulnummer. Moet ik me daarvoor ergens aanmelden?

Reacties zijn gesloten.