Treinellende

vertraging

Op maandagavond moest ik naar Hoorn. De NS zetten een te korte trein in. Des te erger omdat het autoverkeer stil stond in de Coentunnel en allerlei forenzen hun auto bij Sloterdijk neerzetten om met de trein te gaan. De trein was dus te vol en ik kon niet mee. Een latere trein nam me mee naar Zaandam, maar die arriveerde daar te laat om nog te kunnen overstappen op de trein die ik daar naar Hoorn had willen nemen. Een taxi dus maar.

Door ervaring wijs geworden reis je twee treinen van te voren, maar het haalt dus niks uit.

Op woensdagmiddag moest ik naar Schagen. Mijn fiets bleek gemold en ik moest met een tram naar het station. Zo miste ik mijn trein. De volgende trein reed me naar Alkmaar. Gelukkig was er een aardige meneer uit Schagen die me een lift gaf, anders had ik weer met de taxi gemoeten.

Donderdag had ik meer geluk. Ik reisde naar Bussum. Vanuit Amsterdam Centraal met een overstap in Weesp. Mijn trein was vertraagd en ik zou mijn overstap missen. Ik had al gebeld of iemand me met een auto van het station kon afhalen, zodat ik mijn tijdverlies kon inhalen, toen ik aankwam in Weesp. Daar bleek de trein waarop ik zou overstappen, eveneens vertraagd, zodat ik uiteindelijk toch redelijk op tijd aankwam in Bussum.

Vandaag moet ik naar Gouda. “Een aanrijding met een persoon” betekent dat ik vanaf Utrecht een taxi moet nemen als ik op tijd wil zijn.

Helaas ben ik niet de enige die met een taxi verder moet. Er zijn althans geen taxi’s.

Deel dit:

4 gedachtes over “Treinellende

  1. Henk van Straten Sr.

    Dapper dat je in de trein blijft rijden. Ik schreef ooit een toneelstuk waarin de NS voorkwam. De uitvoerende toneelgroep probeerde bij de NS wat materiaal te krijgen om het (decor)station echt te laten lijken. De NS weigerde omdat een personage in het stuk vanwege vertraging ‘kutspoorwegen’ moest roepen. Dat ging NS te ver en ze verzochten de tekst aan te passen. Dat wilde ik (principieel) niet en dus kreeg de groep niets. Toch uitgevoerd. Dat woord doemt regelmatig weer in mijn hoofd op.

Reacties zijn gesloten.