(Reclame)

israel_verdeeld

[Morgen zal ik, als alles goed gaat, worden opgenomen in het ziekenhuis. Ik heb even wat andere dingen aan mijn hoofd dan bloggen, dus ik herhaal even een oudje. Morgen begint een reeks over de Nationale Wetenschapsagenda.]

Als u rond de kerst eens iemand een boek over de Oudheid cadeau wil doen, een boek dat de lezer serieus neemt, een boek waarin de lezer niet zomaar wat feiten krijgt toegeworpen maar ook krijgt uitgelegd hoe we die feiten kunnen kennen – kortom, als u iemand eens een écht boek wil cadeau doen: denk dan eens aan Israël verdeeld, mijn schets van het jodendom aan het begin van de jaartelling.

Ik had veel plezier bij het lezen van al die wonderlijke bronnen, beleefde evenveel plezier aan het schrijven van het boek en hoop dat dit plezier te herkennen valt in het eindresultaat.

Ik vind het in elk geval zelf een aardig boek, maar ik ben als bron natuurlijk verdacht. Hier vindt u echter de bespreking in het NRC Handelsblad  en hier een lang uittreksel. En u bestelt het boek daar.

Deel dit:

32 gedachtes over “(Reclame)

 1. Tineke Gijsberti Hodenpjl

  Lieve Jona,
  Allereerst een succesvolle afloop met betrekking tot de ziekenhuisopname!
  Verder wil ik je bedanken voor alle interessante en goed gedocumenteerde publicaties op jouw website.
  Ik kijk er iedere dag naar uit en heb al vaak gekokketeerd met door jou verkregen kennis.
  Ik wens je een snelle beterschap en voldoende veerkracht om als vanouds weer verrassende informatie over geschiedenis en oudheid te publiceren.
  Ik kijk er naar uit.
  Alle goeds en snel weer op de been,

  Tineke Gijsberti Hodenpijl

 2. Robbert

  Het boek Israel verdeeld, is, in tegenstelling tot wat jezelf stelde,wel degelijk een “page turner”, voor iedereen die geinteresseerd is in die periode. En beterschap gewenst.

 3. Henk Eijkelboom

  Succes en beterschap.
  Ik lees je stukken altijd en heb er lol in zoals jij dingen weergeeft. Ik hoop er nog lang van te genieten

 4. Pieter

  Veel sterkte en een spoedig herstel, Jona!
  Je boek is zeker een aanrader; ik heb het in één ruk uitgelezen, zoals overigens ook de meeste andere boeken die ik van je las. Je boeken zijn steeds boeiend en ik geniet er elke keer van ze te lezen.

 5. Met verbazing en plezier lees ik jouw Mainzer Beobachter. Iedere dag weer een item. Iedere keer weer een eye opener. Beterschap in het Ziekenhuis. Ik hoop ook dat je even uitrust! Hopelijk lezen we in het nieuwe jaar weer een volgende aflevering. Het ga je goed!
  Henk Waaijenberg, Aalten
  Scrinium Classical Antiquity

 6. Marcel Meijer Hof

  Beste Jona, even uitrusten kun je wel gebruiken heb ik begrepen van je. Ik hoop van ganser harte dat de behandelend artsen een goede bijdrage kunnen leveren aan verbetering/genezing van je klachten. Vindt vooral ook de kracht en het geduld om hieraan actief mee te werken : -]
  We zullen je even missen maar dat overleven we wel. Wil je post ontvangen, stuur dan het adres rond. Strekte, succes en beterschap !

 7. rjvbever69

  Beste Jona, veel sterkte en vooral spoedig herstel. Ik had je boek al sinds een paar maanden in huis, maar ben er toevallig enkele dagen geleden aan begonnen en het boeit mij zeer!

  Veel beterschap!

 8. mevr. Spijker

  Hoi Jona,
  Je weet dat ik van dit boek heb genoten. En je weet ook dat de kennis die ik door het volgen van je cursussen en het maken van je reizen, mijn denkwereld enorm veel groter hebt gemaakt en dat wil ik bij deze nu ook maar eens aan iedereen die dit leest laten weten.
  Goed herstel!

  Mevr. Spijker

 9. Johanna van wijn

  Hi Jona,

  Ik lees nu net dat je opgenomen bent in het ziekenhuis. Ik ben blij om te vernemen dat het er nu toch van is gekomen:TOP!! Want ik heb me toch wel zorgen om je gemaakt!

  Waarom ik hier wat laat op reageer komt omdat ikzelf in het ziekenhuis heb gelegen na aanleiding van een fietsongeluk. Gat in mijn hoofd, gekneusd rechtersleutelbeen – en heup, zware hersenschudding en een bloeduitstorting op de hersenen.

  Ik hoop en wens dat alles goed met je gaat, wens je veel sterkte en kracht in de komende tijd!

  Lieve groet, Jeanna

Reacties zijn gesloten.