Vade-mecum voor de dichter

Doe dommer dan ge zijt,
maar mijd u voor de klippen;
leef buiten ruimte en tijd
doch spoed u lijk de kippen.

Werk zonder mate of plan,
Maar spied door alle luiken;
veracht den burgerman,
doch ledig zijne kruiken.

– Richard Minne

Vandaag begint de poëzieweek. Uw goede voornemen: kijk eens op de website Laurens Jz Coster, voor elke dag een gedicht.

Deel dit:

2 gedachtes over “Vade-mecum voor de dichter

  1. mnb0

    “Uw goede voornemen:”
    Helaas, helaas – als het om de beeldende kunsten en poëzie gaat ben ik een volstrekte cultuurbarbaar. Inderdaad, ik weet niet wat ik mis. Dat is nou net het probleem.

  2. jan kroeze

    mnbO, wat cultuurbarbaren betreft, dat is op zich een tamelijk normaal verschijnsel, ik schat ze op 90%. Maar alles draait gewoon door! De wereld vergaat niet eens! Maar het is wel jammer vind ik, ik ben beeldend kunstenaar zoals dat zo fraai heet, maar we doen het ermee. Onder mijn aardigste kennissen zitten ware cultuurbarbaren. Je kan vaak met ze lachen heb ik gemerkt.
    Overigens wat is cultuur?

Reacties zijn gesloten.