Tunis

Karthago vanuit een Airbus 320

Het is natuurlijk fout als je van je passie je werk maakt want wat vakantie had moeten zijn wordt dan je werk. Toen ik Tunis naderde en uit het raampje van het vliegtuig keek, herkende ik niet zomaar een met villa’s overstrooid schiereiland maar Karthago. Voor de liefhebber: u herkent de twee havens links vooraan. De voorste is de handelshaven, de ronde is de oorlogshaven. Hier is een landkaart en morgen hoop ik er rond te lopen. Een blogstukje staat al klaar.

De luchthaven van Tunis bleek makkelijk en een vriendelijke chauffeur reed ons naar ons hotel, aanwijzend waar we een bioscoop zouden vinden en nog zo wat nuttige tips. De stad doet me wat denken aan Palermo, dat natuurlijk niet veel verderop ligt. Duizenden spreeuwen heetten ons welkom en de maan uit de Tunesische vlag stond aan de hemel. Een fijn welkom.

Het hotel is in een straat met mooie oude gebouwen en wat recente hoogbouw, en staat niet ver van een van de centrale pleinen van de stad (Place de l’indépendance), gedomineerd door een standbeeld van Ibn Khaldun. Het was leuk te zien dat een groep kinderen het plantsoen er omheen in gebruik had genomen als speeltuin. Sprekend over Ibn Khaldun: de nabijgelegen boekhandel, die gewoon al-Kitab heet (“het boek”), bleek zijn oeuvre op voorraad te hebben en verkocht ook archeologieboeken. Alsof je in Amsterdam in de eerste boekhandel die je binnenloopt boeken over opgravingen in Noord-Holland kunt kopen en een uitgave van Van Maerlant.

We zijn even gelopen naar het huis van de schilder Pierre Boucherle, maar ontdekten later – nadat we couscous hadden gegeten – dat we bij het verkeerde huis hadden gestaan, dus morgen gaan we nog even terug. Voor het moment kan ik alleen constateren dat ons reisje leuk begint. Het is niet mijn bedoeling u elke dag van onze wederwaardigheden op de hoogte te houden maar vanavond waren we vroeg op onze hotelkamer, dus heb ik er even tijd voor. Als we eenmaal in Algerije zijn, zal dat wel veranderen.

Deel dit:

3 gedachtes over “Tunis

  1. Johan Thibaut

    Een oom van ons was een maand of zo geleden in Algerije. Het is er interessant, met fascinerende oudheden ( Ronde Numidische Koningsgraven etc) maar tov toeristen was het een politiestaat.
    Ik zelf ben tweemaal in Tunis en Carthago geweest. Aangenaam en fascinerend

    1. Nanny

      Helemaal eens met Frank B. Ons eerst lekker maken en dan afhaken, dat kan niet hoor. Fijne en interessante reis gewenst.

Reacties zijn gesloten.