Only in America…

Fappy

Wat mensen tussen de lakens doen, mogen ze zelf uitmaken. Sommigen experimenteren en anderen zijn wat behoudender, maar geen van allen wil dat Vadertje Staat in de slaapkamers meekijkt.

Dat is anders in de Verenigde Staten, waar christelijk rechts regelmatig campagne voert om de seksualiteit te reguleren. Alleen binnen het huwelijk, alleen man en vrouw, en het liefst alleen gericht op voortplanting. Dat leidt eigenlijk elk jaar weer tot de gênante vertoning dat deze dominee moet toegeven een prostituee te hebben bezocht of dat die homohatende senator moet erkennen zelf gay te zijn. Er zijn zoveel absurde berichten geweest, dat ik inmiddels alles geloof uit het land van de onbegrensde mogelijkheden.

Bericht nummer één: de Amerikaanse filmmaker Michael Moore werkt aan een documentaire over een christelijke organisatie die kinderen wil wijzen op de gevaren van masturbatie en daartoe “Fappy the Anti-Masturbation Dolphin” in het leven heeft geroepen. Facebookpagina hier. Motto: “Masturbation is a gateway drug to rape”. Uiteraard liep het project verkeerd: de acteur die zich als dolfijn verkleedde, zou zijn betrapt toen hij de hand aan zichzelf sloeg.

Verschillende serieuze nieuwssites namen het over, waardoor het even duurde eer ik in de gaten had dat het satire was. Het muntje viel bij mij pas toen ik las dat de antimasturbatiedolfijn zou zijn gesponsord door Monsanto.

Bericht nummer twee: Justin Lookadoo is gearresteerd wegens openbare dronkenschap. De man lichtte schoolkinderen voor over relaties en hield de jongens voor dat ze van nature stoer zijn, dat de tweede feministische golf hen in mietjes heeft veranderd en dat ze zich weer als echte kerels moesten gaan gedragen. Meisjes adviseerde hij passief af te wachten.

Let him lead. God made guys as leaders. Men of God are wild, not domesticated. Dateable guys aren’t tamed.

Ik keek ook op van het volgende:

Every little girl wants to know that she’s beautiful, and a woman can’t convince her of that. It takes a male figure to convince her of that.

Een andere juweeltje van Lookadoo’s wijsheid is dat je van seks altijd zwanger wordt. Je zou willen dat het satire was, maar helaas is het dat niet.

Het pleit voor de Amerikanen dat er al voordat Lookadoo in kennelijke staat werd aangehouden, kritiek op hem was, niet alleen op seculiere websites maar ook in christelijke media. Het loont om op Amazon de customer reviews van zijn boek te lezen, die bewijzen dat niet alle gezond verstand zoek is. De man schijnt echter ook op honderden scholen te hebben gesproken voor zo’n miljoen kinderen.

De waarheid is dat ik al vóór Fappy niet meer in staat was te onderscheiden of een bericht echt is of satire als daarin de woorden “seks”, “Amerika” en “christelijk” worden gecombineerd. Ik weet niet of dat grappig is.

[Mijn wekelijkse religiecolumn, afgelopen maandag op Sargasso.]

Deel dit:

5 gedachtes over “Only in America…

 1. Amerika – Christelijk – en de voortdurende berichtgeving over Amerikaanse mensonterende situaties en/of Amerikaanse akties.
  Gelukkig ontmoet ik ook nog vriendelijke Amerikanen.

  De zorg uit jouw blog deel ik.

  Vriendelijke groet,

  1. Sinds ik zag dat een Nederlandse hoogleraar oude geschiedenis Von Däniken-achtige dingen als feit presenteerde, kijk ik nergens meer van op. Trouwens, sinds het mogelijk is af te studeren als historicus zonder te weten wat er is gebeurd in de Hollandse Schouwburg, is satire een achterhaald begrip.

   1. Knotwilg

    We zouden graag hebben dat elke autoriteit gebaseerd is op verdienste maar ik kan zelfs uit de opleiding exacte wetenschap getuigen dat de menselijke natuur een grote mate van bedrog hanteert en door de vingers ziet.

    Zo had ik ooit de onmogelijke taak een syllabus sterrenkunde te ontcijferen, opgesteld door een prof die bij zijn onvermogen het vak begrijpelijk te maken gekozen leek te hebben voor de vlucht vooruit.

    Hier en daar was toch een passage aan zijn hermetische invloed ontsnapt, die aldus een spoor van rationaliteit bevatte. Alleen kon het geheel enkel kloppen als daar niet stond “vierkantswortel 3” maar wel “vierkantswortel 2”. Hierover met de nodige stoutmoedigheid geïnterpelleerd, antwoordde de professor “O maar vierkantswortel 2 is ook goed hoor”.

    Ik schrik me dus geen hoedje als blijkt dat oudheidkundigen het paranormale doceren, hoe jammer dat ook is.

    1. Waarbij een verschil is dat in de exacte wetenschappen pseudowetenschap aanleiding is om een begeleidingscommissie in te stellen (zie de affaire-Vermeeren in Delft). Dit geval – eigenlijk zijn het twee onderzoekers – is nooit onderzocht.

Reacties zijn gesloten.